COSME – pet miliona eura za sufinansiranje javnih nabavki u konzorcijumu za inovacije

Opći cilj Poziva je doprinijeti jačanju konkurentnosti i održivosti preduzeća EU, unapređenju malih i srednjih preduzeća koja imaju pristup tržištu javnih nabavki i povećanju vidljivosti i svijesti o prednostima inovativosti u oblasti javnih nabavki.

157

U okviru programa COSME 2014-2020 otvoren je poziv za dostavljanje projektnih prijedloga „Sufinansiranje javnih nabavki konzorcijuma za inovacije”. Rok za podnošenje prijava je 19. januar 2021. godine do 17:00 sati. 

Opći cilj Poziva je doprinijeti jačanju konkurentnosti i održivosti preduzeća EU, unapređenju malih i srednjih preduzeća koja imaju pristup tržištu javnih nabavki i povećanju vidljivosti i svijesti o prednostima inovativosti u oblasti javnih nabavki.  Ovaj poziv za podnošenje projektnih prijedloga ima tri glavna cilja,  a to su podrška saradnji između kupaca, povećanje uticaja javnih nabavki na inovacije, povezivanje i uspostavljanje sinergije sa istraživačkim i inovacionim projektima koje finansira EU kada je to moguće.

Na predmetni poziv se mogu prijaviti neprofitne i profitne organizacije, javne institucije, univerziteti i istraživačke institucije.

Ukupan budžet Poziva iznosi pet miliona eura, a detaljne inforamcije dostupne su na linku https://ec.europa.eu/easme/en/section/cosme/cos-ppi-2020-2-04-co-financing-public-procurement-innovation-consortia

 

 

 

Program EU za jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća – COSME (The EU Programme for Competitiveness of Small and Medium-Sized Enterprises) je program Evropske unije za konkurentnost malih i srednjih preduzeća.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here