Privredna komora RS pokrenula inicijativu za nastavak izdavanja turističkih vaučera

Turistički vaučeri za subvencionirani odmor na teritoriji RS mogu se iskoristiti do 15. novembra, saopćeno je iz Privredne komore RS.

66

Privredna komora Republike Srpske uputila je inicijativuza nastavak projekta “Doživi Srpsku” i nastavak izdavanja turističkih vaučera na zimsku turističku sezonu, uz analizu mogućnosti za nastavak i tokom cijele 2021.godine.

Takođe, Кomora je predložila i izmjenu Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kako bi se omogućilo korištenje vaučera i maloljetnim licima. Produženje korištenja turističkih vaučera doprinijelo bi opstanku privrednih subjekata na Jahorini, posebno u toku zimske turističke sezone, ali i banjskim centrima, kao i drugim destinacijama u RS.

Inicijativa je upućena predsjednici RS, Željki Cvijanović, predsjedniku Vlade RS, Radovanu Viškoviću i ministrici trgovine i turizma RS, Suzani Gašić,

Privredna komora RS izrazila je zahvalnost predsjednici Cvijanović i Vladi RS na svim preduzetim mjerama koje su imale za cilj pomoć sektoru turizma i ugostiteljstva, s posebnim akcentom na projekat „Doživi Srpsku“ i uvođenje turističkih vaučera za subvencionirani odmor u RS.

Ovim Projektom omogućen je opstanak privrednih društava i očuvanje radnih mjesta u ovim sektorima, a broj od 20.000 do sada izdatih vaučera govori da, i pored neizvjesne epidemiološke situacije, postoji velika zainteresiranost građana RS za odmor u banjskim centrima, destinacijama kao što su Trebinje, Jahorina, Višegrad, nacionalnim parkovima  i drugim centrima u RS. Projektom je promoviran turizam RS.

Turistički vaučeri za subvencionirani odmor na teritoriji RS mogu se iskoristiti do 15. novembra, saopćeno je iz Privredne komore RS.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here