Razmatrani projekti javno-privatnog partnerstva u USK

Sve aktivnosti su podržane od strane projekta Općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji financira Vlada Švicarske a provodi UNDP u BiH

28

U organizaciji Ministarstva privrede Unsko-sanskog kantona održan je radni sastanak sa predstavnicima javnih tijela koji su identificirali  projekte koji mogu biti realizirani po jednom od modela javno-privatnog partnerstva.

Cilj sastanka bio je razmatranje pojedinačnih projektnih ideja iz oblasti javno-privatnog partnerstva koje su dostavljene od strane javnih tijela Poljoprivrednog zavoda Unsko-sanskog kantona, gradova Bihaća i Cazina, općina Bosanske Krupe i Bosanskog Petrovca, ZU Lječilište Gata iz Bihaća, ZU Kantonalna bolnica Dr.Irfan Ljubijankić i Vlade Unsko-sanskog kantona.

Ministar privrede, Nijaz Kadirić je naglasio da je sastanak planiran za predstavnike javnog sektora, ali da se do kraja ovog mjeseca planira održati isti ovakav sastanak sa predstavnicima privatnog sektora kojem će biti ponuđene na razmatranje danas prezentirane ideje.

Ispred Koordinacionog tijela za implementaciju Zakona o javno-privatnom partnerstvu obratio se poslanik u Skupštini Unsko-sanskog kantona, Nisvet Jusić, koji je istaknuo kontinuitet rada na implementaciji donesenih propisa iz oblasti javno-privatnog partnerstva. Naglasio je da je ovo samo jedna u nizu od do sada realiziranih, odnosno planiranih aktivnosti čija je svrha podrška gradovima i općinama i ostalim javnim tijelima u Unsko-sanskom kantonu da pripreme svoje prijedloge projekata.

Svi prisutni na sastanku imali su priliku da se izjasne o svojim projektnim idejama, te da iste izanaliziraju zajedno sa konsultanticom koja je obezbjeđena od strane MEG projekta. Dogovoreni su naredni koraci, a slijedeći sastanak planiran je za prvu sedmicu mjeseca novembra.

Sve aktivnosti su podržane od strane projekta Općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji financira Vlada Švicarske a provodi UNDP u BiH.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here