Najbolje biznis ideje u Gračanici nagrađene sa po 5.000 KM

Ovaj projekat zajednički implementiraju Grad Gračanica i Udruženje trenera za razvoj konkurentskih preduzetnika putem vježbe – CEFE BiH a sufinansira ga Ambasada SAD-a u BiH

70

U okviru Programa podrške poduzetništvu u gradu Gračanica je održana prezentacija devet poslovnih ideja. Četiri najbolje ideje će dobiti po 5.000 KM za realizaciju svojih biznis planova.

„Mi smo se odlučili da četiri naša poduzetnika koji ostvare najbolje rezultate nagradimo sa 5.000 KM to će im biti uslov za nastavak biznisa ili početak. Dakle, projekat se odnosio na one koji su prije šest mjeseci osnovali novi biznis ili nove biznise. Nastavljamo sa podrškom biznisima mladih ljudi, da na ovaj način pokušaju riješiti svoje zaposlenje i razvijati biznis“, izjavio je gradonačelnik Nusret Helić i dodao da će pokušati iznaći načina u Budžetu da se pruži podrška i ostalim kandidatima koji danas ne budu izabrani.

Ovaj projekat zajednički implementiraju Grad Gračanica i Udruženje trenera za razvoj konkurentskih preduzetnika putem vježbe – CEFE BiH a sufinansira ga Ambasada SAD-a u BiH. Nakon prezentacije, Komisija je odabrala projekt Nedžara Džebo-  opremanje logopedskog kabineta i specijaliziranih soba za rad sa djecom, Reufa Ahmetašević – specijalizirana proizvodnja peciva od heljdinog brašna, Vedade Mahmutović – pet shop (proizvodnja i uzgoj kućnih ljubimaca) te Sanela Čajića – Eko poljoprivredna proizvodnja. Sa njima će biti potpisan ugovor o dodjeli sredstava za pokretanje biznisa u iznosu od po 5.000 KM.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here