VTK BiH i AmCham BiH: Razvoj platforme za mlade menadžere

Tom prilikom je istaknuto da će AmCham BiH, s najvažnijim partnerom Američkom ambasadom i novim sazivom Upravnog odbora, aktivno raditi na razvoju i osnaživanju glasa stručnih komiteta koji djeluju unutar Komore

87

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković održao je sastanak s Nedimom Hamzićem, novoimenovanim generalnim sekretarom AmCham BiH. Glavna tema sastanka bila je aspekti saradnje AmCham-a BiH i Komore.

Tokom sastanka, Hamzić je predstavio rad, viziju i misiju AmCham-a BiH te najavio aktivnosti u narednom periodu. Tom prilikom je istaknuto da će AmCham BiH, s najvažnijim partnerom Američkom ambasadom i novim sazivom Upravnog odbora, aktivno raditi na razvoju i osnaživanju glasa stručnih komiteta koji djeluju unutar Komore, s kojima se planira održavanje okruglih stolova i konferencija koje će unaprijediti poslovnu klimu BiH kroz brojna polja djelovanja. Poseban akcenat bit će stavljen na razvoj platforme za mlade lidere/menadžere i programe obuke za njihovo usavršavanje.

Vuković čestitao Hamziću izbor na funkciju generalnog sekretara Američke trgovačke komore u BiH te poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu. Također se zahvalio na upućenoj inicijativi za suradnju i izrazio nadu da će u narednom periodu biti intenzivnija i od zajedničkog interesa za bosanskohercegovačke i američke privrednike, kao i same VTK.

Posebno je istaknuo da VTK stoji na raspolaganju sa svim svojim kapacitetima za realizaciju aktivnosti od interesa za poslovnu zajednicu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here