Izvršni direktor Siemensa Joe Kaeser: Kina se vrlo brzo oporavila od korona krize

Između aprila i juna, kineske narudžbe su porasle za šest procenata u odnosu na godinu ranije. Sve ostale regije u kojima Siemens posluje, osim Njemačke, u istom su periodu zabilježile pad broja narudžbi

59

Poslovne aktivnosti u Kini brzo su se oporavile od početka zdravstvene krize koja se odnosi na koronavirus, izjavio je glavni izvršni direktor Siemensa Joe Kaeser.

„Kina se vrlo brzo uspjela oporaviti od nastanka krize. U našem poslovanju Kina je zapravo važnija u odnosu na prošlogodišnje razdoblje, tako da smo zabilježili veći nivo potražnje nego što smo imali prije krize “, kazao je Joe Kaeser za CNBC.

Između aprila i juna, kineske narudžbe su porasle za šest procenata u odnosu na godinu ranije. Sve ostale regije u kojima Siemens posluje, osim Njemačke, u istom su periodu zabilježile pad broja narudžbi.

Siemens je u četvrtak izvijestio o neto dobiti od 535 miliona eura za tri mjeseca prije juna. To predstavlja pad od 53 posto u odnosu na godinu ranije. Uprkos izazovnom ekonomskom okruženju, iz Siemensa ističu i kako su viši porezi na dohodak doprinijeli padu dobiti.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here