Naslovnica Ekonomija Finansije Vlada FBiH odlučila o raspodjeli MMF sredstava

Vlada FBiH odlučila o raspodjeli MMF sredstava

Od 200 miliona KM sredstava MMF-a, najviše će dobiti Tuzlanski kanton - 38,9 miliona KM, a najmanje Bosanskopodrinjski kanton - 4,1 milion KM

100
Vlada Federacije BiH danas je usvojila odluku o raspodjeli 200 miliona KM sredstava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za sanaciju posljedica pandemije virusa korona.
Tuzlanski kanton dobit će 38,9 miliona KM, Kanton Sarajevo 36,1 milion KM,  Zeničko-dobojski kanton 31,8 miliona KM, Unsko-sanski 23,9 miliona KM, Srednjobosanski 22,2 miliona KM, Hercegovačko-neretvanski 19,4 miliona KM, Zapadnohercegovački 8,3 miliona KM, Posavski 7,6 miliona KM, Kanton 10 oko 7,3 miliona KM, a Bosanskopodrinjski kanton 4,1 milion KM.

Federalni premijer Fadil Novalić rekao je na konferenciji za novinare da će uz ta sredstva kantonima i općinama biti dodijeljeno i 30 miliona KM iz budžeta FBiH.

Ministrica finansija FBiH Jelka Milićević napomenula je da je kriterij za dodjelu novca od MMF-a bio broj stanovnika, s tim što su dva najmanja i najnerazvijenija kantona dobila više novca. Kada je riječ o budžetskih 30 miliona KM, ona je izjavila da je 10 miliona KM raspodijeljeno linearno svim općinama i gradovima, a 20 miliona KM po javnim pozivima i projektima.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here