Poziv za učešće u EU programu “Erasmus for Young Entrepreneurs“

Riječ je o programu prekogranične razmjene koji preduzećima iz BiH pruža priliku da sarađuju sa ozbiljnim i posvećenim mladim preduzetnicima iz drugih zemalja

40

U Bosni i Hercegovini je aktivan program Evropske unije „Erasmus for Young
Entrepreneurs“ (EYE). Riječ je o programu prekogranične razmjene koji preduzećima iz BiH pruža priliku da sarađuju sa ozbiljnim i posvećenim mladim preduzetnicima iz drugih zemalja na razvoju novih poslovnih ideja i upoznavanju novih tržišta, čime postaju dio evropske mreže uspješnih preduzetnika. Sa druge strane, ovaj program također nudi priliku mladim preduzetnicima (i onima koji žele da to postanu) iz BiH da uče od
iskusnih i uspješnih preduzetnika koji vode preduzeća u drugim zemljama.
Preduzeća iz BIH koja žele da budu domaćini mladim preduzetnicima iz evropskih zemalja, kao i mladi preduzetnici iz BiH koji žele da razvijaju svoje preduzetničke ideje kod iskusnih preduzetnika u evropskim zemljama, mogu da kontaktiraju Agenciju za razvoj preduzeća (Eda) putem maila eda@edabl.org ili telefonskog broja 051/300-241.
Eda je kontakt tačka za BiH i stoji na raspolaganju preduzećima i preduzetnicima ne samo tokom registracije i izrade njihovog profila na portalu Erasmus for Young Entrepreneurs, nego i tokom cijelog trajanja programa. U bazi podataka programa je registrovano više od 10.000 preduzetnika-domaćina i 15.000 mladih preduzetnika iz 50 država, a do sada je uspješno realizovano oko 33.000 posjeta.
Više informacija o programu i načinu prijave je dostupno na veb-stranici  Erasmus for Young Entrepreneurs, kao i u promotivnim materijalima EYE – najvažnije informacije, EYE – za nove preduzetnike i EYE – za preduzetnike domaćine.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here