Za istraživanje, projektovanje i izgradnju objekata u oblasti vodoprivrede u TK  6,6 miliona KM

Vlada je kroz izmjene i dopune ovogodišnjeg kantonalnog budžeta ipak rezervirala značajan dio sredstava koji će biti usmjeren u planiranje, projektovanje i izgradnju vodnih objekata

70

Ukupni prihodi odnosno ulaganja u oblast upravljanja vodama planirana su u iznosu od 6.650.024,00 KM, definirano je Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2020. godini, za kojeg je Vlada Tuzlanskog kantona dala saglasnost.

Naime, iako je značajan dio sredstava prvobitno namijenjenih u ove svrhe preusmjeren za sanaciju posljedica pandemije koronavirusa, imajući u vidu da su u prethodnom periodu preuzete obaveze, odnosno, zaključeni ugovori o prijenosu sredstava za finasiranje projekata izgradnje i održavanja vodnih objekata i izradu tehničke dokumentacije, te da je datasaglasnosti za pokretanje postupaka javnih nabavki radi realizacije radova i usluga po odobrenim projektima, Vlada je kroz izmjene i dopune ovogodišnjeg kantonalnog budžeta ipak rezervirala značajan dio sredstava koji će biti usmjeren u planiranje, projektovanje i izgradnju vodnih objekata.

Tako je za upravljanje vodama, što podrazumijeva anuitete po ranije uzetim kreditnim sredstvima, tekuće i investicijsko održavanje i druge troškove planirano je ukupno 2.271.995,36 KM. Za istraživanje vodnih resursa i izradu strateške dokumentacije su planirane 173.578,97 KM, a za izradu projektne dokumentacije ukupno je planirano 75.638,28 KM. Za investicijske projekte izgradnje vodnih objekata Vlada je planirala ukupno 4.128.811,39 KM.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here