Bijeljina će dobiti gas do kraja godine

Do septembra se očekuje rješavanje svih tehničkih i formalno-pravnih pitanja, koje će omogućiti da Bijeljina dobije gas

56

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić potpisao je sa direktoricom preduzeća Bijeljina-gas  Blaženkom Mandić Aneks 3 Ugovora o koncesiji za projektovanje, izgradnju, korištenje i održavanje distributivnog gasnog sistema sa priključkom na gasovod kod Gornjeg Šepka, s ciljem snabdijevanja opštine Bijeljina prirodnim gasom..

Đokić je najavio da će Bijeljini gas biti pušten do kraja godine. On je pritom podsjetio da su inicijativu za izgradnju gasovoda u Bijeljini pokrenuli rukovodstvo Grada i tadašnje preduzeće Novi Sad gas, koje je preuzela kompanija Srbijagas, 80-postotnih vlasnik preduzeća Bijeljina-gas.

Prema njegovim riječima, do septembra se očekuje rješavanje svih tehničkih i formalno-pravnih pitanja, koje će omogućiti da Bijeljina dobije gas.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je rekao da potpisivanje Aneksa 3 podrazumijeva da će biti završen projekat gasifikacije tog grada koji je počeo prije više od 10 godina.

“Za nekoliko mjeseci bit ćemo prvi grad u Republici Srpskoj gasifikovan nakon rata”, rekao je Mićić i precizirao da je u Bijeljini napravljeno 320 kilometara gasovodne mreže, da je trenutno pripremljeno 500 priključaka, kao i da je napravljeno 20 kilometara mreže visokog pritiska.

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here