HNK: Rok za realizaciju projekata i dostavu izvještaja produžen do 1. septembra ove godine

Ovom odlukom rok za realiziranje projekata i dostavu izvještaja o utrošku odobrenih sredstava produžen je za tri mjeseca, odnosno, do 1. septembra 2020.

47

Ajdin Teletović, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša  u Vladi HNK donio je odluku kojom se produžava rok za realiziranje projekata i dostavu izvještaja o utrošku sredstava svim korisnicima kojima su ona odobrena iz sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom HNK za 2019. godinu na poziciji Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša. Ovom odlukom rok za realiziranje projekata i dostavu izvještaja o utrošku odobrenih sredstava produžen je za tri mjeseca, odnosno, do 1. septembra 2020.

Posljednje sedmice u Ministarstvo su svakodnevno stizali upiti korisnika, kojima je novonastala situacija u vezi pandemije koronavirusa stvorila brojne probleme u realiziranju projekata odobrenih iz sredstava Transfer neprofitnim organizacijama (Odluka, broj 10-01-16-153-8/19) i sredstava Transfer za jačanje turističkih kapaciteta (Odluka, broj 10-01-16-154-9/19). Imajući razumijevanja za novonastalo stanje, ministar Teletović odlučio je da se svim korisnicima pruži jednaka mogućnost za nadoknadom – zbog pandemije koronavirusa – izgubljenog vremena za realiziranje projekata te je rok za realiziranje i dostavu izvještaja o utrošku sredstava produžio do 1. septembra 2020.

Korisnici ne moraju slati pojedinačne molbe za produženje roka, a izvještaji o realiziranju i utrošku odobrenih sredstava dostavljaju se putem pošte na adresu Ministarstva najkasnije do 1. rujna 2020.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here