Trump Show se nastavlja: “2021. bit će fenomenalna!”

Američki predsjednik izrazio je optimizam i pored toga što je naveo da su Amerikanci očajni i da žele da se vrate na posao nakon višesedmične izolacije te upozorio guvernere da se brže kreću ka otvaranju, “inače će se zemlja suočiti sa većom socijalno-ekonomskom krizom“

57
In this July 17, 2019, photo, President Donald Trump arrives to speak at a campaign rally at Williams Arena in Greenville, N.C. (AP Photo/Carolyn Kaster)

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump ocijenio je da će 2021. godina biti fenomenalna i da će se oporaviti svi poslovi izgubljeni zbog korona virusa.

On je pritom kostatirao da se pobjedničk duh očajnih Amerikanaca već vidi nakon “otvaranja” više od 30 država.

Trump je izrazio optimizam i pored toga što je naveo da su Amerikanci očajni i da žele da se vrate na posao nakon višesedmične izolacije te upozorio guvernere da se brže kreću ka otvaranju, “inače će se zemlja suočiti sa većom socijalno-ekonomskom krizom“.

U intervjuu za Fox, on je rekao da su neki naučnici i guverneri bili “nerealni i apsolutno smiješni u pozivima da nestabilnu ekonomiju drže zatvorenu kada je više od 33 miliona Amerikanaca ostalo bez posla zbog pandemije korona virusa“.

“Stvorili smo najjaču ekonomiju u istoriji svijeta, najbolju koju smo ikada imali, najbolje pokazatelje zaposlenosti, najbolje berze, parametre poslovanja na svaki način”, ustvrdio je Trump, uz opasku da je SAD “izazivao zavist cijelog svijeta“.

Američki predsjednik pritom je ponovo pozvao guvernere da krenu u smjeru otvaranja ekonomija.

“Poslovi će se vratiti već sljedeće godine – sljedeće godine imat ćemo fenomenalnu godinu”, zaključio je Trump, u trenutku kada je objavljeno da je u SAD zbog korona virusa u aprilu registrirano 20,5 miliona izgubljenih radnih mesta, usljed čega je stopa nezaposlenosti skočila sa 4,4 na 14,7 posto.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here