I sarajevski “Zrak” počeo proizvodnju tunela za dezinfekciju

Raspršivanje dezinfekcionog sredstva je u vidu magle i potpuno je sigurno za zdravlje osoba, te nema rizika od kvašenja

109

Sarajevska kompanija “Zrak” objavila je kako je u borbi protiv pandemije koronavirusa počela prozvodnju i instalaciju dezinfekcionih tunela.

Tunel ima čvrstu konstrukciju dimenzija 1,30 x 2,10 x 2,20 m, koja sadrži mehanizam u vidu spreja za ispuštanje dezinfekcionog sredstva na osobu koja prolazi kroz tunel, sa fotosenzitivnom aktivacijom koja registruje ulazak osobe u tunel, te posjeduje kružni sistem s nizom prskalica za dezinfekciju odjeće, odnosno cijele osobe.

Raspršivanje dezinfekcionog sredstva je u vidu magle i potpuno je sigurno za zdravlje osoba, te nema rizika od kvašenja.

Princip rada zasnovan je na vremenskom tajmeru, a vrijeme raspršivanja je podešeno na šest sekundi (prema preporukama), s tim da se ono može podesiti prema zahtjevu korisnika u trajanju od jedne sekunde do dvije minute.

Dezinfekcija osoba se može vršiti kontinuirano uz neophodno poštivanje preporuka o međusobnom rastojanju od minimalnih 1,5 metara, čime se izbjegava stvaranje gužvi gdje postoji veći protok lica.

Tunel se isporučuje s rezervoarom i svim priključcima za puštanje u rad. Za puštanje tunela potrebno obezbijediti monofazni priključak struje. Radi veće sigurnosti obezbjeđen je prostor za dovod priključka struje u pomoćnu kutiju.

Kapacitet rezervoara je 200 litara, a obaveza kupca-korisnika da obezbijedi sredstvo za dezinfekciju.

Tunel se radi u opciji bez ili sa višekratnom podlogom za dezinfekciju obuće.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here