Posavski kanton: Milion maraka za saniranje posljedica pandemije u privredi

Uočena je potreba za preraspodjelom sredstava kako bi se pravovremeno preduzele mjere za smanjenje uticaja krize uzrokovane koronavirusom

59

Vlada Posavskog kantona usvojila je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Budžetom Kantona za 2020. godinu na poziciji Grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga. Povećanje sredstava neophodno je za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica pandemije na privredu koja bi se transferirala prema privrednim subjektima u cilju očuvanja radnih mjesta, te umanjile ekonomske posljedice s obzirom na intenzitet krize.

S ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica u privredi Posavskog kantona izazvanih pandemijom koronavirusa Ministarstvo predloženom Odlukom definira i nova tri programa. Ukupna vrijednost predložena tri programa iznosi 1.000.000,00 KM. Programi će biti realizirati putem raspisivanja javnih poziva, a vrednovanje i ocjena prijava izvršit će se u skladu s „Kriterijima za dodjelu finansijskih sredstava za ublažavanje”.

Vlada Posavskog kantona odobrila je preraspodjelu sredstava u Budžetu za 2020. godinu između Vlade Kantona i Ministarstva privrede, rada i prostornog uređenja. Uvidom u prvobitno planirani Budžet Posavskog kantona uočena je potreba za preraspodjelom kako bi se pravovremeno preduzele mjere za smanjenje uticaja i saniranje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa (COVID-19).

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here