Rekordan rast broja pretplatnika i prihoda Netflixa u 2020. godini

Popularni svjetski streaming servis prijavio rast pretplata od respektabilnih 15,77 miliona naloga

38

Netflix, jedan od najpopularnijih svjetskih streaming servisa, objavio je svoju zaradu za prvi kvartal 2020. godine.

Netflix je brojke objavio nedugo nakon zatvaranja berzi, a podatke je objavio CNBC. Prihod ove kompanije u prva tri mjeseca 2020. iznosi 5,77 milijardi dolara što je za 1,25 milijardi više u poređenju s prvim kvartalom 2019. godine te 300 miliona više u udnosu na posljednji kvartal prošle godine.

Prihod u prvom kvartalu 2019. iznosio je 4,52, a u četvrtom čak 5,47 milijardi dolara.

Netflixov rast je evidentan u oba poređenja što je podudarno s većim udjelom predviđanja, posebno imajući u vidu svjetsku krizu, prenosi SEEbiz.

Takva radikalna promjena u ponašanju ljudi, a time i Netflixovih potencijalnih korisnika tjerala je na zaključak da će doći do porasta u broju pretplata na Netflix i slične servise. Ipak, također je uzeta u obzir i realna opcija povećanog broja isključivanja s obzirom na gubitak posla i smanjenja plata.

Stručnjaci su predviđali da bi Netflix mogao dobiti dodatnih 775.000 pretplatnika na teritoriji SAD-a i Kanade te još 7,2 miliona pretplatnika u ostatku svijeta.

Ipak, Netflix je prijavio rast pretplata od respektabilnih 15,77 miliona naloga. Riječ je o najvećem kvartalnom rastu u historiji kompanije.

Netflix je svoje dioničare upozorio da će rast najvjerovatnije usporiti u narednim kvartalima, te da će slabljenje dolara utjecati na kasniju dobit.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here