Vlada Srednjobosanskog kantona je na 24. vanrednoj sjednici razmatrala i usvojila izvještaje kriznih štabova Ministarstva privrede i Ministarstva zdravstva i socijalne politike  t Kantonalnog štaba civilne zaštite.

Krizni štab Ministarstva zdravstva i socijalne politike upoznao je Vladu da se 58 osoba nalazi u karantinu, a su na području Kantona aktivna 534 rješenja o samoizolaciji. Vlada  je razmatrala i nove lokacije na području za koje će se tražiti jješenje Federalnog ministarstva zdravstva.
Kantonalno Ministarstvo zdravstva je također predložilo, a Vlada dala saglasnost na Izmjenu Plana javnih nabavki za 2020. godinu.

Krizni štab Ministarstva privrede informisao je Vladu da je inspekcija izvršila 32 nadzora i izrekla 11.000 KM kazni za prekršaje propisanih mjera. Podatak Porezne uprave SBK je da su na pordučju Kanotna zaposlene 48.703 osobe, a 2.177 poslovnih subjekata je pod zabranom rada zbog naredbe Federalnog štaba civilne zaštite.

Kantonalni štab civilne zaštite je informisao Vladu o novim naredbama Federalnog štaba civilne zaštite i Rješenju Federalnog ministarstva zdravstva.

pogledano 91 puta

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here