Vlada Kantona Sarajevo će subvencionirati dio cijene prirodnog gasa za mart i april ove godine

Potrošači u Kantonu Sarajevo plaćat će cijenu za potrošeni gas koja je bila 30. aprila 2019. godine, odnosno prije poskupljenja ovog energenta.

55

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici dala saglasnost na Sporazum o subvencioniranju dijela cijene prirodnog gasa za mart i april ove godine.

Subvencioniranu cijenu prirodnog gasa imat će sljedeće tarifne katagorije kupaca, i to: domaćinstva, velika privreda, mala privreda i KJKP „Toplane Sarajevo“.

Vlada je na ovoj sjednici ovlastila ministricu komunalne privrede i infrastrukture Nihadu Glamoč da potpiše ovaj sporazum sa predstavnikom KJKP „Sarajevogas“.

Naglašeno je i kako su finansijska sredstva osigurana u Budžetu KS za ovu godinu na poziciji Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture.

Ovim zaključkom Vlada KS nastavlja subvencioniranje dijela cijene gasa sa prosječnim umanjenjem iznosa za sve kategorije od 12,7 posto.

Na ovaj način potrošači u Kantonu Sarajevo plaćat će cijenu za potrošeni gas koja je bila 30. aprila 2019. godine, odnosno prije poskupljenja ovog energenta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here