UBBiH – Banke se udružile i donirale sredstva za nabavku respiratora

Finansirana nabavka tri respiratora.

503

Komercijalne banke u Bosni i Hercegovini posredstvom Udruženja banaka BIH (UBBiH), a s ciljem podrške zdravstvenom sektoru u Bosni i Hercegovini, finansirale su nabavku tri respiratora, testova za koronavirus, te zaštitne opreme za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, Univerzitetskog kliničkog centra RS Banja Luka, te Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

“Bankarski sektor je u ovim izazovnim vremenima odlučio djelovati ujedinjeno i usmjeriti podršku u zdravstveni sektor. Znamo da bolnice imaju mali broj respiratora, a oni su ključni za adekvatno zbrinjavanje pacijenata u teškom zdravstvenom stanju. Stoga, od doniranih sredstava će svaki klinički centar izvršiti nabavku najsavremenijih stacionarnih respiratora i određenu količinu zaštitnih sredstava za medicinsko osoblje. Mi im samo možemo zahvaliti za angažman i doprinos koji daju kroz svoj plemeniti poziv, čuvajući živote i zdravlje svih nas”,  istaknuo je Berislav Kutle iz Udruženja banaka BiH.

Vjeruje da je to prva u nizu aktivnosti, koje će banke realizovati s ciljem podrške građanima, klijentima i njihovim porodicama.

Najavio je da se već razmatraju dodatne aktivnosti, kojima će banke podržati lokalnu zajednicu, saopćeno je iz  Udruženja banaka BiH.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here