Od sutra ponovo dvosmjerni saobraćaj kroz tunele u Vranduku

Novi režim saobraćaja podrazumijeva da će se u periodu od 5 do 21 sat saobraćaj odvijati u oba smjera, a od 21 do 00.30 sati jednosmjerno i naizmjenično

56
Vranduk

Javno preduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine od sutra ujutro, u periodu od 5 do 21 sat, ponovo uspostavlja dvosmjerni saobraćaj kroz tunele u zeničkom naselju Vranduk, potvrdio je Feni Nijaz Hadžikadunić iz JP Ceste FBiH.

Obilazak gradilišta

“Dobili smo saglasnost od Federalnog ministarstva prometa i komunikacija te od sutra, od pet sati ujutro, na snagu stupa novi režim saobraćaja kroz tunele u Vranduku”, dodao je Hadžikadunić, koji je u ulozi predstavnika investitora obišao gradilište u Vranduku.

Ističe kako su izvođači radova završili planirane radove, ugrađena su i dva sloja tampona, ukupno 12 centimetara asfalta, dok će završni, “habajući“ sloj asfalta debljine četiri centimetra, biti nanesen na proljeće 2020. godine.

Zaštitna ograda

“Novi režim saobraćaja podrazumijeva da će se u periodu od 5 do 21 sat saobraćaj odvijati u oba smjera, a od 21 do 00.30 sati jednosmjerno i naizmjenično.

U periodu od 00.30 do pet sati ujutro bit će potpuna obustava saobraćaja kroz ove tunele kako bi se ugradila zaštitna i druga oprema”, najavljuje Hadžikadunić.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here