Svjetska premijera Corvette C8 u Kaliforniji

Riječ je o novoj generaciji koja u potpunosti mijenja "pravila igre", barem kada su u pitanju Corvette modeli.

51
Corvette

General Motors je napokon predstavio tako dugoočekivani Corvette C8. Riječ je o novoj generaciji koja u potpunosti mijenja “pravila igre”, barem kada su u pitanju Corvette modeli. Naime, glavna novost je središnje postavljeni 6,2-litreni V8 motor sa 497 KS, odnosno 502 KS uz Z51 Performance paket. Kao što možete vidjeti prema ovim brojkama, u GM-u su odlučili igrati “svoju igru” pa tako nema downsizinga, a ovo je ujedno i jedini atmosferski V8 u ovom segmentu. Treba spomenuti kako ubrzanje do 96 km/h (60 mp/h) traje manje od tri sekunde, što je impresivan rezultat!

Nove linije

Što se tiče samog dizajna, tim koji je osmislio nove linije imao je potpunu slobodu. Rezultat je automobil koji budi emocije, ali i dvojne komentare. Na prednjem dijelu ističu se agresivno dizajnirani odbojnik i LED svjetla sa karakterističnim potpisom, dok pogled na stražnji kraj otkriva masivne nastavke ispušnog sistema i fiksni spojler.

Unutrašnjost je modernizirana u skladu s trendovima pa se tako ispred vozača nalazi 12-inčni digitalni zaslon. Upravljač je dobio novi, neobičan izgled, a na središnjem dijelu ističe se zaslon osjetljiv na dodir ali i element na kojem se nalazi nemali broj prekidača. Otvori za klimu sakriveni su ispod zaslona, a sve je podređeno vozaču.

Na svjetskoj premijeri u Kaliforniji čelni ljudi marke otkrili su kako će početna cijena za Corvette C8 Stingray biti manja od 60.000 dolara!

Odličan omjer

Tu informaciju okupljeni mediji i kupci dočekali su s oduševljenjem, a kada uzmemo u obzir cijene direktnih konkurenata koji su i dvostruko skuplji, treba priznat kako je omjer uloženog i dobivenog odličan. Naravno, ovdje govorimo o američkom tržištu, budući da će kod nas porezi i trošarine (nažalost) ovu cijenu “korigirati”…

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here