„Zajedno kroz školska vrata, za djecu izliječenu od raka“: UNIQA darovala školske torbe, pribor i opremu

 „Zajedno kroz školska vrata, za djecu izliječenu od raka“ jedna je od 13 odabranih aktivnosti koje će UNIQA osiguranje finansijski podržati

57
UNIQA

Povodom početka nove školske godine, UNIQA osiguranje obezbijedilo je anatomske školske torbe, osnovni školski pribor i opremu za predstojeću školsku godinu, učenicima i studentima izliječenim od raka sa područja Tuzlanskog kantona.

Osjetljive kategorije

Naime, aktivnost „Zajedno kroz školska vrata, za djecu izliječenu od raka“ realizovana je u saradnji sa „Udruženjem porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti  „PIPOL“ Tuzla“  u sklopu projekta „Radost života“ koji tokom 2019. godine na području Bosne i Hercegovine implementira UNIQA osiguranje s ciljem unapređenja društvenog položaja djece, posebno djece i mladih koji dolaze iz ranjivih i naročito osjetljivih kategorija društva.

„Posljednji dan ljetnog raspusta u Tuzli, na veliko zadovoljstvo naše djece, mladih i njihovih roditelja, zajedno sa predstavnicima društveno odgovorne kompanije UNIQA osiguranje, upriličena je podjela četrdeset anatomskih školskih torbi, osnovnog školskog pribora i opreme za korisnike Udruženja koji dolaze iz svih općina i gradova Tuzlanskog kantona. Vidjeti sreću na licima naših đaka i studenata, od kojih će neki po prvi put u školskoj 2019./2020. ponovo sjesti u školske klupe nakon dugotrajnog liječenja i kućne izolacije, zaista je neprocjenjivo. Još jednom zahvaljujemo UNIQA osiguranju što su na ovaj način pružili podršku našim mališanima i mladima, a samim tim i njihovim porodicama imajući u vidu, generalno,  kompleksnu socijalnu i ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi naše društvo, te specifične potrebe ove populacije“, istakla je Amra Saračević, direktorica Udruženja PIPOL.

Nakon uručenja donacije, heroine i heroji, zajedno sa svojim roditeljima, predstavnicima UNIQA osiguranja i Udruženja, oblikovali su „živu ljudsku vrpcu“ i pustili zlatne balone u zrak, u znak podrške mališanima i mladima koji se nalaze na bolničkom liječenju, u znak divljenja prema djeci i mladima koji su pobijedili rak, a posebno u znak sjećanja na sve prerano preminule mališane čije je djetinjstvo prekinuo rak. Na taj način obilježen je početak kampanje „Zlatni septembar“ koju provodi Udruženje PIPOL s ciljem obilježavanja mjeseca svjesnosti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu.

Razvoj mladih

„Zajedno kroz školska vrata, za djecu izliječenu od raka“ jedna je od 13 odabranih aktivnosti koje će UNIQA osiguranje finansijski podržati u sklopu svog projekta „Radost života“.

Podrška ranjivim skupinama djece, razvoj mladih, unapređenje učenja i sticanja znanja, uvođenje zdravih navika u svakodnevni život djece te promocija redovnih tjelesnih aktivnosti glavne su teme kojima se bave projekti odabrani za finansijsku podršku u 2019. godini.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here