Novi vlasnici ‘Perutnine’ investiraju 200 miliona eura, dio i u RS

Ministar Pašalić je podržao namjeru značajnijih investicija MHP holdinga na području tog bh. entiteta, te ih informirao o trenutnoj situaciji u sektoru živinarstva

72
Perutnina

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) Boris Pašalić razgovarao je danas s predstavnicima ukrajinskog MHP holdinga, odnedavno novog vlasnika “Perutnine” Ptuj, o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti proizvodnje živinskog mesa.

Ambiciozan plan

Predstavnici MHP holdinga su predstavili ambiciozan finansijski plan investiranja od 200 miliona eura u narednih četiri do pet godina u proizvodnu bazu “Perutnine“, a dio tih ulaganja odnosit će se i na živinarsku proizvodnju na području RS.

Također, na sastanku u Banjoj Luci predstavljen je i podatak da agro-industrijski MHP holding proizvode izvozi u 65 zemalja svijeta, ima proizvodnju od 650.000 tona godišnje, od čega izvoze 300.000 tona, te imaju više od 30.000 zaposlenih radnika, saopćeno je iz entitetskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Podrška vlade

Ministar Pašalić je podržao namjeru značajnijih investicija MHP holdinga na području tog bh. entiteta, te ih informirao o trenutnoj situaciji u sektoru živinarstva.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here