Kompanija Softray Solution donirala 5.000 KM SOS Dječijim selima BiH

Softray Solutions, upriličio je uručenje donatorskog čeka u vrijednosti 5.000 KM SOS Dječijim selima BiH

102
Softray Solutions

Povodom obilježavanja 4. godine uspješnog poslovanja u BiH, kompanija Softray Solutions, upriličila je uručenje donatorskog čeka u vrijednosti 5.000 KM SOS Dječijim selima BiH. Vrijednom donacijom, odlučili su podržati SOS porodice, te nastojanja da odrastanje djece i mladih bude što kvalitetnije, sigurnije i sretnije.

Kvalitet rada

Glavni razlog našeg dosadašnjeg uspjeha je prije svega velika požrtvovanost, parterski mentalitet koji smo gajili od starta, te kvalitet rada koji smo uvijek stavljali na prvo mjesto i iznad svega. Također, ljudski resursi su jedan od ključnih faktora našeg uspjeha. Ali na svom uspješnom putu, nismo zaboravili odakle smo počeli. Softray Solutions se kontinuirano odaziva na lokalne humanitarne akcije i na taj način daje svoj doprinos zajednici. Na svoj 4 rođendan odlučili smo donirati 5.000 KM onima na kojima svijet ostaje, onima u čiju je budućnost najpotrebnije ulagati – djeci iz SOS Dječijeg sela Sarajevo”, istakao je Jasmin Vesnić ispred kompanije Softray Solutions.

„SOS Dječija sela BiH, već više od dvije decenije u Bosni i Hercegovini najdirektnije podržava djecu i mlade bez roditeljskog staranja, te porodice u potrebi. Naš cilj je pružiti im sveobuhvatnu potporu, te brinuti o njihovom zdravlju, obrazovanju, ali i najvažnije osigurati im ljubavlju i pažnjom ispunjen porodični dom. Uposlenici kompanije Softray Solutions su mahom mladi ljudi, senzibilizirani za potrebe zajednice, te smo iznimno zahvalni da su odlučili svoj uspjeh podijeliti sa nama. Njihov uspjeh je sjajan primjer mladim ljudima o kojima mi brinemo, kako ulaganje u obrazovanje i posvećeni rad uvijek donese rezultate”, istakao je Damir Ćorić, v.d. nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

Ambiciozni IT kadrovi

Kompanija Softray Solutions je nastala prije četiri godine kao rezultat želje da se okupe ambiciozni i talentovani IT kadrovi, te da im se pruži prilika da rade ono što vole u stimulativnoj i inspirativnoj atmosferi. Ideja kompanije se ogleda u sloganu “Beyond Code”, a cilj kompanije je ponuditi kvalitetne softverske usluge i kreirati okruženje koje prepoznaje i cijeni individualnost svakog pojedinca, te inspiriše i stimuliše njegov lični razvoj.

Vodeći se potrebama zajednice, SOS Dječija sela BiH imaju najveći broj programa u regionu: dva SOS Dječija sela u Sarajevu i Gračanici, Program jačanja porodica na šest lokacija, kao i Edukativne programe poput Programa za mlade, te Centara za rani rast i razvoj.

Više informacija SOS Dječijim selima BiH možete naći na www.sos-ds.ba

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here