Formiranja vlasti nužno i za provedbu reformi s MMF-om

Na sastanku je istaknuto da je formiranje vlasti i dalje prioritetna tema, ali i preduvjet da bi se s više snage krenulo u provedbu reformi među kojima su i one dogovorene s MMF-om

52
Bevanda MMF

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predvođenu šefom Misije za BiH Martinom Petrijem.

Na sastanku je istaknuto da je formiranje vlasti i dalje prioritetna tema, ali i preduvjet da bi se s više snage krenulo u provedbu reformi među kojima su i one dogovorene s MMF-om.

Nacrt proračuna

Ministar Bevanda naglasio je da je Vijeće ministara na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH jednoglasno usvojilo Nacrta proračuna institucija BiH i uputilo ga u dalju proceduru usvajanja ustavnom predlagatelju Predsjedništvu BiH.

Ministar Bevanda ponovio je da je prva godina nakon izbora najpovoljnije razdoblje za donošenje kvalitetnih i reformskih odluka, a tu spada i suradnja s MMF-om.

Sagovornici su se složili da razgovore o budućoj saradnji između institucija BiH i MMF-a treba nastaviti nakon potpunog formiranja vlasti, te ocijenili da su ekonomski pokazatelji za BiH dobri i nisu ispod očekivane razine.

Prošireni aranžman

Do sada su u okviru proširenog aranžmana između BiH i MMF-a na račune entiteta uplaćene dvije tranše od oko 150 milijuna KM po tranši, a ukupna vrijednost kreditnog programa  je oko 1,1 milijardu KM.

Sastanku je prisustvovao i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisco Parodi.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here