Business Magazine na licu mjesta: Novinarski dan na Geneva Motor Showu 2019

Za javnost će Salon biti otvoren od 7. do 17. marta

73
Salon automobila u Ženevi

Salon automobila u Ženevi danas je otvorio svoja vrata novinarima iz cijelog svijeta, a među njima je i ekipa Business Magazinea. Za javnost će Salon biti otvoren od 7. do 17. marta. Ženevski salon je jedinstvena prilika za sve brendove da predstave svoje novitete, a najavljeno je više od 160 svjetskih i evropskih premijera.

Šest hala

Ovo je jedan od najdugovečnijih međunarodnih autosajmova koji se održava po 89. put. Ove godine u šest sajamskih hala očekuje se oko 660.000 posjetilaca. Oni će imati priliku vidjeti više od 900 novih automobila.

Sajamskoj manifestaciji prethodio je tradicionalni godišnji izbor za “Evropski automobil 2019”, koji je održan u ponedjeljak, kada je za auto godine proglašen električni Jaguar I-Pace.

Najavljene premijere

Većina proizvođača već je najavila premijere nekih od svojih modela, ali očekuje se i nekoliko iznenađenja. Jedna od možda najiščekivanijih premijera na ovogodišnjem ženevskom sajmu automobila, jeste premijera nove, osme generacije modela Volkswagen Golf. Očekuju se i premijere Peugeota 208, pete generacije Renault Clija, Škode Kamiq, ali i novih model Ferrarija, Lamborghinija, McLarena…

 

PREKOTarik Delić
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here