Federalna vlada će zbog tajnosti podataka na posebnoj sjednici analizirati rezultate dubinske analize BH Telekoma i HT Eroneta

Na zahtjev Vlade FBiH, dubinska analiza je finansirana bespovratnim sredstvima Evropske unije, a proveo ju je tim međunarodnih stručnjaka iz konzorcija partnera firme PricewaterhouseCoopers

112
PricewaterhouseCoopers

Vlada Federacije BiH prihvatila je informaciju o završenim aktivnostima na provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) telekom operatera sa učešćem državnog kapitala FBiH.

Generalni sekretarijat Vlade FBiH je zadužen, kako je rečeno, da “pohrani izvještaje o dubinskom snimanju”.

Bespovratna sredstva

Vlada FBiH će, s obzirom na tajnost podataka, održati posebnu tematsku sjednicu posvećenu rezultatima dubinske analize izvršene u dva federalna telekom operatera – BH Telekomu i HT Eronetu.

Na zahtjev Vlade FBiH, dubinska analiza je finansirana bespovratnim sredstvima Evropske unije, a proveo ju je tim međunarodnih stručnjaka iz konzorcija partnera firme PricewaterhouseCoopers.

Mogući scenariji

Izvještaji obuhvataju komercijalnu, finansijsku i tehničku dubinsku analizu BH Telekoma i HT Eroneta.

Ovi izvještaji, kako je ranije rečeno, daju Vladi FBiH preporuke za moguće scenarije za budući razvoj telekomunikacijskih operatera.

“Vlada FBiH u svojstvu donosioca odluke na kraju će biti isključivo odgovorna za donošenje odluke koju preporuku i put treba slijediti za ova dva operatera”, rečeno je ranije iz Delegacije EU u BiH.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here