Haribo u problemima s isporukom

U pojedinim njemačkim supermarketima već je primjećena nestašica ovih proizvoda.

270

Proizvođač konditorskih proizvoda Haribo suočava se s problemima proizvodnje popularnih gumenih medvjedića i drugih proizvoda. U pojedinim njemačkim supermarketima već je primjećena nestašica ovih proizvoda.

Uvođenje novog softverskog sistema dovelo je do većih poteškoća u isporuci nego što se očekivalo, doznaje se iz poslovnih krugova. Pogođeni su gotovo svi proizvodi. 

Haribo je započeo u oktobru da mijenja svoj zastarjeli sistem za trgovinu robama sa novim programom. Taj potez je bio bez “alternative”, rekao je portparol kompanije. Ali, početne poteškoće novog sistema bile su veće od očekivanog.

“Lebensmittel Zeitung” je objavio da su se neki supermarketi žalili na nedostajuće isporuke. Ali, prema Haribu, najgore je prošlo. “Danas vidimo da se naša sposobnost isporuke nastavlja poboljšavati iz dana u dan i iz nedjelje u nedjelju”, rekao je portparol kompanije.

Problemi sa proizvodnjom dolaze u vrijeme kada se Haribo suočava sa borbom na njemačkom tržištu. Kompanija je otkrila da potrošači manje koriste Haribo proizvode ove godine. 
“Lebensmittel Zeitung” je, navodeći istraživače tržišta, izvijestio da je prodaja zlatnih medvjedića smanjena za 25 posto.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here