OBN televizija, vodeća komercijalna televizijska mreža u Bosni i Hercegovini najavila je promjenu u upravi OBN-a. OBN je dio AMC Networks International Central and Northern Europe (AMCNI CNE). Neven Čičko, dosadašnji director OBN-a odlazi sa dužnosti, dok je za novog direktora 18. juna 2018. godine imenovan Csaba Szaniszló.

Csaba Szaniszló je veteran AMCNI CNE, koji je 13 godina radio u sjedištu društva u Budimpešti. G. Szaniszlo je radio na multi-teritorijalnim, međunarodnim akvizicijama sportskih prava te je, također, vodio razvoj programskog sadržaja nekoliko in-house sportskih produkcija. Bio je odgovoran za vođenje međunarodnog emitovanja tokom FINA Svjetskog prvenstva u Budimpešti 2017. godine.

Veoma smo uzbuđeni što će neko kalibra g. Szaniszló unijeti dinamičnost, vještine i izvanredno iskustvo iz međunarodnog medijskog marketinga u OBN. Uvjereni smo da će neko sa dokazanim iskustvom kao g. Szaniszló biti veoma dobar menadžer OBN-a i doprinijeti uspješnosti OBN-a, na obostrano zadovoljstvo poslovnih partnera i zaposlenih“ – rekao je Mike Moriarty, Predsjednik AMCNI CNE.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here