IMENOVAN NOVI PREDSJEDNIK UPRAVE VAKUFSKE BANKE

Denis Čivgin je imenovan za predsjednika Uprave – direktora Vakufske banke d.d. Sarajevo. Čivgin u Vakufsku banku dolazi s mjesta predsjednika Uprave Imex Banke u Hrvatskoj, a iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u bankarskom i realnom sektoru.

839

Odlukom Nadzornog odbora Vakufske banke d.d. Sarajevo, Denis Čivgin je imenovan za predsjednika Uprave – direktora Vakufske banke d.d. Sarajevo.

 

Čivgin u Vakufsku banku dolazi s mjesta predsjednika Uprave Imex Banke u Hrvatskoj, a iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u bankarskom i realnom sektoru.

 

Bankarsku karijeru je započeo u Zagrebačkoj banci u Sektoru poslovanja za velike sisteme gdje je proveo pet godina, da bi potom svoja znanja usavršavao u realnom sektoru, radeći na pozicijama člana uprave za finansije i direktora finansija.

 

Značajno bankarsko iskustvo stekao je na mjestu regionalnog direktora za poslovnu mrežu Zagreb u Sberbank i na mjestu člana Uprave Vaba d.d. banke Varaždin, te direktora Financijskog centra Zagreb.

 

Zajedno sa dosadašnjim članovima Uprave Banke, Elmom Zukić, Emirom Bektešević i Edinom Vuk će i u narednom periodu nastaviti sa daljim razvojem Banke i ostvarenju pozitivnih rezultata.

 

Vakufska banka koja je u većinskom vlasništvu Fabrike duhana Sarajevo, uspješno posluje više od 20 godina na bosanskohercegovačkom tržištu. Banka je fokusirana na pružanje sveobuhvatne finansijske usluge stanovništvu u 20 poslovnica na području Federacije BiH, te srednjim i malim preduzećima.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here