Nakon što je četiri dana bio otvoren za javnost, Međunarodni sajam namještaja, uređenja enterijera i eksterijera, tehnike i prateće industrije – SARAJEVO4WALLS uspješno je realiziran. Preko 50 kompanija je izlagalo i prodavalo svoj bogati asortiman od preko 80 brendova u dvorani Zetra. Sajamski popusti su iznosili i do 50%.

Sajam je po mnogo čemu bio veći i bogatiji od prošlogodišnjeg – veći broj izlagača i brendova, mnogo veće interesovanje koje je rezultiralo i većim brojem posjetilaca te izvanrednom prodajom na svim štandovima izlagača. Sajam je posjetio veliki broj posjetilaca iz Sarajeva i okoline, ali i drugih gradova iz BiH.

Specijalna sajamska komisija sastavljena od uglednih profesionalaca iz domena dizajna, arhitekture i fotografije, posebnim priznanjima nagradila je najbolje izlagače. Komisiju su sačinjavali: Nataša Perković, viši asistent na predmetu Unikatno oblikovanje, ALU Sarajevo, Denisa Šečerbajtarević, asistent na predmetu Produkt dizajn, ALU Sarajevo, Anida Kečo, MSc Arch i fotograf te Amra Jeleč Hadžiosmanović, dipl. ing. arh.

Firma „Wood Lab“ za svoj trpezarijski stol „Cone“ je odnijela dva priznanja: Priznanje za najbolji dizajn komadnog namještaja i Priznanje za najinovativniji komad namještaja dok je priznanje za najbolju prezentaciju i estetski izgled izložbenog prostora dobila firme „Zart Home“.

Organizatori i izlagači ne kriju zadovoljstvo rezultatima ovogodišnjeg sajma Sarajevo4walls te poručuju da će sajam iz godine u godinu rasti i dizati kvalitet te uvijek nuditi vrijednost više.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here