U slavljeničkom ozračju na Podravkinom izložbenom prostoru, nakon programa svečanog otvaranja, započeo je je 21. po redu Međunarodni sajam privrede koji se do 14. aprila održava u Slobodnoj zoni Hercegovina u Mostaru. Visoke uzvanice i državnici su nakon svečanog otvaranja uz ostale izlagače posjetili i izložbeni prostor Podravke koja ove godine obilježava dvije bitne godišnjice; 70 godina svoga postojanja, te 60 godina od prvog pojavljivanja u trgovinama nezaboravnih okusa svojih lider proizvoda: kokošje i goveđe supe, goveđeg gulaša i kokošje paštete, a na Mostarskom sajmu će ih i prigodno obilježiti.

Prije zvaničnoga otvaranja 21. Mostarskoga sajma, Podravkin izložbeni prostor posjetio je premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković, te čestitao predsjedniku Uprave Podravke Marinu Pucaru ove značajne obljetnice.

”Više od dva desetljeća dijelom smo Mostarskoga sajma i uspješno sarađujemo. U vremenu inovacija, posebno su nam važne ovakve prigode u kojima se susrećemo s našim partnerima i sudionicima privrednog razvoja u cijeloj regiji. Ove personalne susrete i razgovore ništa ne može nadomjestiti, koliko god naše kompanije rasle i stoga je Sajam iznimno važan događaj u Podravkinom kalendaru. Iznimno smo ponosni što se Podravku smatra svojom – domaćom kompanijom u cijeloj regiji i stoga sve naše uspjehe pa i godišnjice, bez iznimke, obilježavamo ovdje, s bosansko-hercegovačkim privrednicima, ali i onima iz cijele regije,” naglasio je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar. 

Izložbeni prostor Podravke i ove godine jedno je od najposjećenijih, jer uz Vegetu, najznačajniji Podravkin brand, tu je neizostavan kulinarski kutak „Vegeta, slobodno kuhaj“ u kojem Podravkini promotori kulinarstva dva puta dnevno za sve posjetitelje i izlagače pripremaju kulinarska iznenađenja. Posebnu pažnju plijeni Lino kutak, u kojem je domaćin najmlađima medvjedić Lino uz obilje zabave, kako za one najmlađe tako i za sve one koji uživaju u omiljenim proizvodima, jer Lino Čokolino je proizvod za „veliku i malu djecu“ a u njemu podjednako uživaju sve generacije.

Svečanom otvaranju 21. Mostarskog sajma godine prisustvovale su brojne visoke zvanice – državnici iz regije, a u izaslanstvu koje je obišlo izlagače i posjetilo izložbeni prostor Podravke i Hrvatske privredne komore Koprivničko-Križevačke Županije bili su direktorica Mostarskoga sajma Dalfina Bošnjak, predsjednik Republike Srbije – zemlje partnera ovogodišnjega Sajma Aleksandar Vučić, te  Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović te brojni drugi visoki zvaničnici i predstavnici diplomatskoga kora.

U izložbenom prostoru Podravke i Hrvatske privredne komore Koprivničko-Križevačke Županije, delegacije su dočekali domaćini Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke,  Darko Koren, župan Koprivničko-Križevačke Županije, i Mirko Habijanec, predsjednik Gospodarskog vijeća Koprivničko-Križevačke Županije, te Milan Šarlija, direktor Podravke u BiH.

Međunarodni Mostarski sajam 2018. afirmiran je kao najveća i najznačajnija privredna manifestacija u regiji. Mostarski sajam je izrastao u jednu od uspješnijih sajamskih izložbi u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. Zemlja partner Sajma je Republika Srbija.

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here