Na današnjoj sjednici razmatrani su prijedlozi za konačna poravnanja raspodjele prihoda od PDV-a s Jedinstvenog računa koje su predložili iz Vlade Federaciji BiH i Vlade Republike Srpske, ali nije bilo većine glasova za usvajanje ni jednog ni drugog prijedloga.

Članovi UO UINO nisu usvojili odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa Jedinstvenog računa za period januar – mart 2018. godine.

Nakon razmatranja inicijative za izmjenu zakona o putarinama u dijelu duhanskih proizvoda članovi UO UINO odlučili su da se formira radna skupina koja će uraditi sveobuhvatnu analizu i nakon toga, eventualno, predložiti izmjene i dopune zakonskih propisa.

Danas su razmatrane i primljene k znanju informacije o plaćenim kamatama po osnovu nezakonitog budžeta i naplate neizravnih poreza za period 2013. – 2017. godina, te o kontroli prometovanja lož ulja uz obavezu menadžmenta UINO da poduzme i dodatne aktivnosti sukladno diskusijama na sjednici.

Članovi UO UINO primili su k znanju informaciju o stanju i aktivnostima Uprave u 2017. godini uz pohvalu za rekordno prikupljanje prihoda i poduzimanje mjere kako bi bili poboljšani uvjeti za porezne obveznike, ali i rad UINO.

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here