Na sjednici Nadzornog odbora, održanoj 29.01.2018. godine, donesena je odluka o ponovnom imenovanju Safudina Čengića za generalnog direktora kompanije Centrotrans Eurolines d.d. za mandatni period 2018. – 2021. godina.

Povjerenje koje mu je iskazao Nadzorni odbor, Uprava i menadžment društva rezultat su dosadašnjeg dobrog rukovođenja i pozitivnog poslovanja ove kompanije.

Safudin Čengić je na čelu kompanije od 1. januara 2010. godine, a njegov angažman u kompaniji Centrotrans Eurolines datira od 1991. godine, od kada je uspješno obnašao razne rukovodne funkcije u okviru složenog sistema Centrotrans i Centrotrans Eurolines i to: direktor saobraćaja, direktor marketing funkcije, izvršni direktor društva i generalni direktor.

U periodu od 2010. do 2018. godine, od kada obnaša funkciju generalnog direktora kompanije, uspio je, usprkos teškim i tržišno izazovnim uslovima privređivanja, svaku godinu završiti sa pozitivnim rezultatima poslovanja.

Pored imenovanja generalnog direktora, Nadzorni odbor je na jučerašnjoj sjednici imenovao i članove Uprave. Za Izvršnog direktora Društva imenovan je Nedžad Alić, za Izvršnog direktora Tehničke Funkcije imenovan je Ibrahim Kerla, za ID Zajedničkih funkcija imenovana je Naila Hadžić, za VD Izvršnog direktora Funkcije Marketing imenovana je Aida Brkić.

Svi novoimenovani Izvršni direktori su već bili zaposlenici preduzeća, sa velikim radnim iskustvom iz svog domena.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here