Kompanija LANACO otvorila je vrata talentovanim studentima Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” iz Zrenjanina sa idejom njhovog šireg upoznavanja sa radom na tehnologijama posljednje generacije i poboljšanja njihovih praktičnih vještina. Osam studenata završnih, osnovnih i master, studija provelo je nekoliko dana u LANACO Tehnološkom centru radeći na razvijanju softverskih i sistemskih rješenja koja omogućavaju upravljanje velikim brojem podataka, visoku pouzdanost, modularnost, te istovremeni rad velikog broja korisnika.

U narednom periodu zahvaljujući saradnji sa Tehničkim fakultetom Mihajlo Pupin iz Zrenjanina i Gradom Zrenjanin LANACO će nastaviti da kroz transfer znanja o tehnologijama posljednje generacije doprinese unapređenju razvoja Akademske zajednice sa željom da mladi talentovani kadrovi na vrijeme i na pravi način dođu u kontakt sa poslednjim IT dostignućima, te da se pomjere granice mogućnosti za kreiranje IT inovacija koje su danas aktuelne.

“Veliko mi je zadovoljstvo što mi je pružena prilika da budem dio jedne ovako kvalitetne inicijative i regionalno uspješne IT kompanije. Zaista nam je velika čast što smo došli u Banja Luku na usavršavanje i upoznavanje sa mentorima koji će nas u narednom periodu voditi kroz magični svijet IT dostignuća na globalnom nivou, pomoći nam da se na najbolji način profilišemo i na pravi način se odredimo prema razvoju u sigurno danas najperspektivnijoj grani industrije”, poručio je Velibor Premčevski, student master studija Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin u Zrenjaninu, smjer Informacione tehnologije.

Kompanija LANACO ide u korak sa savremenim IT inovacijama i tehnologijama budućnosti i prateći trendove  razvija i buduće kadrove.

“Ovo je bio moj prvi ozbiljniji susret sa savremenim tehnologijama posljednje generacije. Drago mi je što je kompanija LANACO prepoznala potencijal u nama i pružila nam jedinstvenu priliku da učimo od najboljih, da kroz naše angažovanje pomognemo, našem Gradu da postane još uspješniji u IT industriji i na kvalitetan način promovišemo rad u industriji budućnosti među našim vršnjacima u Zrenjaninu”, poručio je Predrag Čolić, apsolvent Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin u Zrenjaninu, smjer informacione tehnologije.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here