vret-spark-betahaus

SPARKov startup VRET niže uspjeh za uspjehom – ove sedmice su se vratili sa Investors Day-a u Berlinu sa osvojenim drugim mjestom i putovanjem u Silicon Valley u San Francisco.

Ekipa VRETa radi na softverskom rješenju koje koristi uređaje za virtualnu stvarnost u psihološkim tretmanima, poput uklanjanja straha od visina, paukova, skučenih prostora i slično. Trenutno se nalaze u akceleracijskom startup programu u SPARKu, preko kojeg su sudjelovali na takmičenju BETAPITCH Mostar i osvojili prvo mjesto, te put u Berlin na BETAPITCH Global.

U Berlinu su bili dio zanimljivog i edukativnog programa.   Prvi dan (6.12.) bio je rezervisan za vježbanje pitcha s kojim se sutradan trebaju predstaviti na takmičenju pred mnogobrojnim investitorima.

S njima je intenzivno radila ekipa iz betahausa, a čak su imali i pomoć od glumice koja ih je savjetovala kako se što bolje predstaviti, kakve izraze lica praviti i kako se kretati. Drugi dan je bio Investors Day, tokom kojeg su se istovremeno održavale razne radionice i takmičenja.

“Glavno takimičenje je počelo u 18 sati, a mi smo pitchali šesti po redu. Malo je reći da je konkurencija bila prejaka. Nakon tri sata proglašeno je top 5 timova, a mi smo završili na drugom mjestu i s nagradom odlaska u Silicon Valley. Znali smo da smo dobri, te smo sve vrijeme vjerovali u sebe, međutim kada dođete u jedan grad inovacija kao što je Berlin, te kada vidite konkurenciju, steknete neki respekt i nadate se pobjedi, ali ste objektivni. “, rekla je Iva Đikić, Project Manager u VRETu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here