Schneider Electric, vodeća kompanija u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, predstavila je rješenje HyperPod™ –  modularni sistem za brzu instalaciju osam do 12 ormara, sa dodatnim IT kapacitetima, u podatkovnim centrima. Riječ je o rješenju kojim Schneider Electric ispunjava zahtjeve digitalizacije i sve veću globalnu potražnju za fleksibilnim sistemima brze ugradnje dodatnih računarskih kapaciteta.

HyperPod™ je  proizvod iz portfelja Schneider Electric rješenja namijenjenih podatkovnim  centrima – važan dio arhitekture EcoStruxure™ IT. Ovo rješenje inovativnog dizajna može se prilagoditi svim vrstama serverskih ormara. Modul se sastoji od sistema za napajanje električnom energijom, uređaja za hlađenje, sistema za kabliranje, polica-ormara za servere i softvera za upravljanje svim ugrađenim sistemima. Sve je složeno tako da se dodatni IT kapaciteti koji su instalirani unutar HyperPoda ugrađuju u infrastrukturu podatkovnog centra jednostavno, brzo i bez komplikacija.

„Naši korisnici žele jednostavan, cjenovno pristupačan i brz način instalacije dodatnih IT kapaciteta – žele modul koji se može prilagoditi njihovim potrebama i ritmu poslovanja. Ispunili smo im tu želju“, izjavio je Steven Carlini, stariji direktor Odjela za razvoj inovacija u kompaniji Schneider Electric. „HyperPod™  omogućava do 21 posto bržu instalaciju nove IT opreme, uz 15 do 20 posto manje troškova, u poređenju s tradicionalnim pristupima dogradnje podatkovnih centara“, dodao je.

Kao podršku rješenju HyperPod™, Schneider Electric je napravio i besplatan softver za samo-dizajn modula dostupan na internetu, koji klijentima i partnerima olakšava gradnju i usklađivanje vlastitog rješenja. Riječ je o aplikaciji s nizom opcija koja smanjuje trošak nabavke i partnerima pomaže u osmišljavanju dodatnih vrijednosti za korisnike HyperPoda™. Opcije koje su ponuđene za dizajn modula, koje Schneider Electric izrađuje prema posebnim potrebama korisnika su konstrukcija za serverske ormare, male ili velike konzole, kanalice za kablove, razvodni ormari, više vrsta pokrova, prozora, poklopaca, vrata, rasvjetnih tijela, utičnica, itd.  HyperPod™ je moguće instalirati kao samostalan modul ili kao dio konfiguracije modula koji se mogu postepeno nadograđivati. Korisnici mogu HyperPod™ sastaviti sami ili zatražiti asistenciju tima za ugradnju modula u podatkovni centar. Prema potrebi, dostupne su i druge usluge, poput edukacije.

EcoStruxure™ IT dio je EcoStruxure™  arhitekture – otvorene, interoperabilne, „IoT ready“ platforme. Riječ je o sigurnom, pouzdanom, efikasnom, održivom i lako povezivom korisničkom sistemu koji na najbolji način iskorištava sve prednosti tehnologija kao što su Internet stvari, senzorika, cloud, napredna analitika i kibernetička zaštita. Riječ je o inovacijama iz Schneider Electric portfelja, koje čine povezani proizvodi, vrhunsko upravljanje i napredna analitika, aplikacije i softveri. EcoStruxure™  rješenja do sada su instalirana na više od 450.000 lokacija, s podrškom kod 9.000 integratora sistema, a putem te arhitekture danas je povezano više od milijardu raznih uređaja.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here