U Budimpešti su potpisani sporazum i ugovor u vezi sa izgradnjom autoputa od Banja Luke do Novog Grada i rekonstrukcijom pruge od Banja Luke do granice sa Hrvatskom, čija je ukupna vrijednost oko 560 miliona eura.

Ove dokumente potpisali su direktori Autoputeva Republike Srpske Dušan Topić i Željeznica Republike Srpske Dragan Savanović sa predstavnicima kineske kompanije China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group, u prisustvu pomoćnika ministra saobraćaja i veza RS Dijane Obradović.

Sporazum o saradnji u vezi sa izgradnjom autoputa Banja Luka-Prijedor-Novi Grad vrijedan je oko 320 miliona eura.

“Prva faza odnosi se na dionicu autoputa od Banja Luke do Prijedora, a naredna faza koja bi se razrađivala u projektnoj i studijskoj dokumentaciji jeste od Prijedora do Novog Grada i Prijedor-Kozarska Dubica”, izjavio je Topić.

On je naglasio da bi do polovine naredne godine trebalo da bude zatvorena finansijska konstrukcija za projekte da bi se nakon toga krenulo sa radovima.

Savanović i predstavnici “China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group potpisali su komercijalni ugovor za projekat modernizacije i rekonstrukcije oko 100 kilometara pruge od Banja Luke, preko Prijedora i Novog Grada do granice sa Hrvatskom, čija je vrijednost oko 241 miliona eura.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here