Kompanija Asseco SEE B&H d.o.o Sarajevo je u saradnji sa SOS Dječijim selima BiH u prostorijama ove organizacije obilježila 19. novembar – Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom. Kroz zabavno-edukativno druženje uposlenika kompanije ASSECO, SOS porodica i porodica pod rizikom odvajanja koje su uključene u SOS Program jačanja porodica, učesnici su imali priliku naučiti koliko je važna prevencija nasilja nad djecom.

Zlostavljanje i zanemarivanje djece je nažalost, prisutan i veoma raširen problem u BiH, a njegove posljedice najčešće rezultiraju velikim emocionalnim, psihičkim ili fizičkim ožiljcima. Izloženost djece nasilju ne dovodi samo u pitanje njihovo zdravlje već i mogućnost njihovog razvoja u odrasle osobe koje su u stanju formirati zdrave porodice i biti potpuno funkcionalni dio zajednice.

Stručni tim SOS Dječijih sela BiH je za sve učesnike održao edukativnu radionicu s ciljem podizanja svijesti o važnosti kvalitetno provedenog vremena unutar porodice. Nakon čega je uslijedila zabava za djecu i roditelje. Kompanija Asseco SEE B&H je osigurala i poklon pakete za sve porodice koje su učestvovale na ovom porodičnom danu, a uposlenici su donirali odjeću i igračke za djecu. Roditelji su dobili brošuru „Sigurnost djece je briga svih nas“ koju su pripremila SOS Dječija sela BiH.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here