Schneider Electric, globalni stručnjak u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, predstavio je rješenje Smart-UPS™APC SmartConnect – prvo i jedino rješenje za neprekidno napajanje (UPS – Uninterruptible Power Supply) namijenjeno distribuiranim IT okruženjima. Rješenje omogućava kompanijama – posebno manjim i srednje velikim koje nemaju velike IT odjele – proaktivno i efikasno upravljanje uređajima na neprekidno napajanje energijom.

Niko sebi ne može dopustiti kvar na sistemima za neprekidno napajanje električnom energijom. Naime, već i kraći zastoj zbog kvara takvog uređaja može dovesti od zastoja u poslovanju i velikih novčanih gubitaka.

Smart-UPS™ SmartConnect  je na odabranim modelima iz portfelja APC uređaja za neprekidno napajanje ugrađen kao standardna funkcionalnost koja malim poduzetnicima pruža sigurno, pouzdano napajanje električnom energijom i tako osigurava njihovu stalnu povezanost s tehnologijama i informacijama na kojima temelje svoje poslovanje. SmartConnect u potpunosti iskorištava sve prednosti EcoStruxure™ IT cloud arhitekture:

  • Prikuplja i dijeli podatke o stanju korisnikovih UPS uređaja – npr. potreba za zamjenom baterija, obnova garancije i obavijesti o radu uređaja.
  • Sigurnosno zaštićen web portal korisnicima omogućava stalno praćenje uređaja za neprekidno napajanje s bilo kojeg mobitela ili tableta s pristupom Internetu.
  • Šalje automatske obavijesti, oblikovane prema željama korisnika, ažurira firmware i pruža naprednu podršku putem jednostavnog interfejsa za nadzor uređaja.
  • Instalira se odmah, bez potrebe za konfiguriranjem i tehničkim predznanjima.

Olakšava posao pružateljima usluga upravljanja malim poduzetnicima

Dostupna putem cloud infrastrukture,SmartConnect tehnologija omogućava pružateljima usluga upravljanja proširivanje ponude u udaljenom nadzoru uređaja za neprekidno napajanje kod malih poduzetnika. Ponuda se može proširiti nizom usluga s dodatnom vrijednošću, uz minimalan napor i bez novih troškova.

SmartConnect se može povezati s rješenjima za udaljeno upravljanje i nadzor (RMM – Remote Monitoring and Management) kao što su ConnectWise Automate i Kaseya. Povezat se može i putem internetskog portala dostupnog na prijenosnim uređajima, što omogućava upravljanje svim uslugama kod jednog korisnika putem samo jedne platforme – i to bez dodatnog programiranja, bez teškoća u SNM (Simple Network Management) protokolu i bez dodatnog softvera.

Rješenja spremna za EcoStruxure™ platformu

Ovo je rješenje samo jedan od najnovijih proizvoda dostupnih u bogatoj ponudi EcoStruxure™ IT Data Center Managementa. EcoStruxure™ IT arhitektura utemeljena je na inteligentnim, međusobno povezanim rješenjima koja se koriste uvidima na temelju prikupljenih podataka i na taj način pojednostavljuju održavanje i rad fizičke IT infrastrukture poboljšavajući njene radne performanse, udaljeno upravljanje i nadzor te pružanje ekspertnih usluga.

Biti pouzdan u nesigurnom svijetu

APC by Schneider Electric vodeća je svjetska marka za integriranu infrastrukturu i softver. Širok raspon proizvoda omogućava izgradnju pouzdanih rješenja za neprekidno napajanje energijom i stalnu dostupnost najnovijih IT i komunikacijskih tehnologija. Jednom riječju, APC garantira sigurnost u nesigurnom svijetu – u svijetu koji se odlikuje sve većom međusobnom povezanošću. Zajednica APC-ovih partnera koja se bavi izradom rješenja za distribuirana IT okružja omogućava pojedincima i kompanijama predviđanje nepredviđenog, čime štiti važnu infrastrukturu i podatke.

Više detalja potražite na: https://smartconnect.apc.com/welcome.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here