3. Sastanak Savjeta za turizam Republike Turske održat će se od 01. do 03.11. 2017.

Centralne teme Sastanka su politika turizma, upravljanje turističkim sektorom, vrste proizvoda i usluga u turizmu, teme vezane za okoliš i njegovo očuvanje, planiranje u turizmu, infrastrukturni projekti, investiranje u turizam, podsticanje razvoja turizma i njegovo finansiranje

404

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i turizma Republike Turske u Ankari će se od 01. do 03. novembra 2017. godine održati  3. Sastanak Savjeta za turizma Republike Turske.

Treći po redu Sastanak Savjeta za turizam ima za cilj pobošljanje imidža i vrijednosti turizma Republike Turske na međunarodnom planu, kao i povećanje kvaliteta turističke ponude, ali i određivanja strategija i pravaca razvoja turizma u budućnosti.

Ovaj Sastanak Savjeta za turizam otvorit će predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan, a uvodni panel će moderirati turski ministar kulture i turizma Numan Kurtulmuş. Među učesnicima Sastanka su predstavnici javnih ustanova i organizacija, civilnog društva, nevladinog sektora, turističkih agencija i turističkih radnika te akademske zajednice koji će zajednički razmatrati aktuelne teme i razgovarati o pravcima budućeg razvoja turskog turizma.

Centralne teme Sastanka su politika turizma, upravljanje turističkim sektorom, vrste proizvoda i usluga u turizmu, teme vezane za okoliš i njegovo očuvanje, planiranje u turizmu, infrastrukturni projekti, investiranje u turizam, podsticanje razvoja turizma i njegovo finansiranje. Stručnjaci će, također, kroz diskusije dati svoj doprinos razvoju sektora noćenja, turističkih zajednica i komunikacija, promocije, upoznati se sa novinama u oblasti digitalnog turizma i inovacija, unapređenjem lokalnog upravljanja turizmom, ali i unutrašnjem i gastronomskom turizmu.

U cilju što kvalitetnije pripreme 3. Sastanka Savjeta za turizam formirano je 13 komisija na sastanku ministara u Vladi Republike Turske održanom 24. augusta/kolovoza ove godine.

Prvi sastanak Savjeta za turizam održan je u Ankari u periodu od 20. do 22. oktobra 1998. godine, a drugi od 12. do 14. aprila 2002. godine.

Izvještaji o 3. Sastanku Savjeta za turizam, izlaganja učesnika, kao i zaključci bit će predstavljeni u knjizi koja će nakon održavanja Sastanka biti urađena i distribuirana učesnicima i svim zainteresiranim za razvoj turizma u Turskoj.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here