Turstička ponuda Republike Turske bit će predstavljena na Sarajevskom festivalu turizma

493
Turska

Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini predstavit će turističku ponudu Turske na Sarajevskom festivalu turizma, koji će se održati od 19. do 21. oktobra/listopada ove godine u Centru Skenderija.

Organizator Sarajevskog festivala turizma je Centar Skenderija u saradnju sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, a na festivalu će se okupiti 75 izlagača iz šest država.

Turistička ponuda Turske bit će predstavljena na festivalskom štandu veličine 30 metara kvadratnih, a posjetitelji sajma će se moći upoznati sa turističkim potencijalima Turske, zemlje koja je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija na svijetu.

Na raspolaganju posjetiteljima će biti promotivni materijali o Turskoj, zemlji nevjerovatnih prirodnih ljepota i bogatog kulturno-historijskog naslijeđa, ali i prikladno posluženje, tradicionalni turski čaj i kafa te poslastice po kojima je Turska poznata u svijetu.

Ljubazno osoblje će biti na raspolaganju posjetiteljima za dodatna pojašnjenja i pružanje informacija za sve one koji žele posjetiti neku od atraktivnih turističkih destinacija Turske. Također, sajamski štand Republike Turske je i mjesto za uspostavljanje poslovnih kontakata između turirstičkih radnika Turske i Bosne i Hercegovine, kao i predstavnika drugih zemalja koje učestvuju na Sarajevskom festivalu turizma.

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here