Jahorina uskoro u punom Olimpijskom sjaju

Svi gosti u novogodišnjoj noći imat će priliku da se zabave uz spektakularni koncert Željka Joksimovića

424

Na nedavno održanoj konferenciji za novinare, u hotelu Bistrica na Jahorini, predstavljene su investicije i zimski sadržaji ove olimpijske planine za predstojeću zimsku sezonu. Pored toga, Olimpijski centar Jahorina potpisao je ugovor sa Opštinom Pale o besplatnom korištenju skijališta za djecu osnovnih i srednjih škola sa teritorije ove opštine, u cilju afirmacije skijaškog sporta.

Popularno skijalište bit će uređivano prvi put od čuvenih Olimpijskih igara, a predmet ulaganja će pored samih skijaških staza, novih prilaza ski centru i putokaza, biti i novi sistem za vještačko osniježivanje, koji će skijašku sezonu produžiti čak na 130 dana.

Brojni zabavni i takmičarski programi, poput svečanog otvaranja zimske sezone na Jahorini, koje je planirano za 14. decembar, novogodišnjeg koncerta Željka Joksimovića, Exit festivala u martu naredne godine, kao i mnoge zabavne i test trke, najavljeni su na konferenciji.

Olimpijski centar Jahorina potpisao je ugovor sa Opštinom Pale o besplatnom korištenju skijališta Jahorina za učenike te opštine, u cilju afirmacije skijanja kao sporta i podsticanja mladih da se njime bave. Tom prilikom direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog postignute saradnje i izjavio: „Ovo je samo početak saradnje i nadam se da će trajati duži niz godina i da ćemo osjetiti rezultat i povećati broj djece koja se odlučuju za skijanje i zdrav život”.

Rukovodstvo Olimpijskog Centra Jahorina istaklo je i izvanredne rezultate koje je ovaj zimski sportski centar ostvario u septembru 2017. godine u odnosu na septembar 2016. godine, gdje zabilježeni rast prihoda iznosi čak 285 odsto, a ostvarene su i velike uštede u svim segmentima.

Na temu investicijia je direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić istakao: „Planiramo realizaciju veoma velikih i zahtjevnih projekata, kao što su uređenje i prosijecanje novih skijaških staza i veznih puteva po FIS standardima, izgradnja akumulacionog jezera koje će se koristiti i u ljetnjoj sezoni za šetnju i boravak u prirodi, izgradnju vjetrosustava na vrhu planine, koji će se osim smanjivanja jačine vjetra na vrhu planine koristiti i kao orijentiri i putokazi za skijaše i poslednja faza – izgradnja sistema za vještačko osniježavanje uz pomoć kojeg ćemo skijašku sezonu produžiti na 130 umesto 60 dana koliko sada traje“.

Pored radova na obnovi i uređenju, OC Jahorina sprema mnoga muzička iznenađenja, pa će tako 7. decembra biti organizovano veče Jahorine u Beogradu, kao i veliko otvaranje zimske sezone 14. decembra na Jahorini uz velike muzičke zvijezde. Bogati program će svim ljubiteljima ponuditi različite zabavne trke i događaje poput probne trke za EYOF 2019, Exit festival u martu 2018. godine, kao i testiranje skija. Svi gosti u novogodišnjoj noći imat će priliku da se zabave uz spektakularni koncert Željka Joksimovića, koji će biti održan na platou ispred hotela Bistrica.

„Osim uvođenja novina radimo i na rješavanju postojećih problema. Stav novog menadžmenta je da ne okrećemo glavu ni od jednog problema, pa smo tako već krenuli u rješavanje uređenja prilaznih puteva u saradnji sa JP Putevi Srpske, uređenja i obilježavanja prilaznih punktova sa osvjetljenjem, uređenja više parking prostora na Jahorini, kao i ostvarivanja ušteda u svim segmentima poslovanja”, naglasio je Dejan Ljevnaić.

Realizacijom planiranih investicija Jahorina će se vratiti na mapu uspješnih evropskih skijaških destinacija, te će se povratiti povjerenje i sigurnost u skijanje na Jahorini.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here