Centrotrans investirao skoro dva miliona u premium brand VDL autobuse

Posebno ističemo da su ovo prvi autobusi, kako u BiH tako i u regiji, koji omogućavaju prijevoz putnika sa invalidskim kolicima čime je kompanija Centrotrans Eurolines ispunila obaveze iz direktiva Evropske Unije.

970

Kompanija Centrotrans Eurolines prva je prijevoznička kompanija u BiH koja je izvršila kupovinu VDL autobusa čija investicija iznosi skoro dva miliona konvertibilnih maraka. Riječ je o vrhunskim autobusima, premium branda, koji su proizvedeni u 2017. godini, a koji svojim kvalitetom i uslugama ispunjavaju stroge europske standarde u međunarodnom prijevozu putnika. Osim toga, ovi autobusi opremljeni su sa Euro 6 motorom za maksimalnu ekonomičnost i zaštitu okoline u najvećoj mogućoj mjeri. Dodatna oprema izdvaja VDL autobuse od svih ostalih i bazirana je na udobnim i sigurnim putovanjima za sve putnike.

“Prvi smo kompanija u BiH i regiji koja je izvršila kupovinu najsavremenijih autobusa koji ispunjavaju stroge uslove iz Direktive EU o prijevozu putnika u međunarodnom saobraćaju, a koja će se početi primjenjivati od 01.01.2018. godine. Jedan od uvjeta iz navedene direktive nalaže da u autobusima, koji vrše međunarodni prijevoz putnika, mora biti ugrađena rampa za samostalan ulazak putnika u invalidskim kolicima, te poseban prostor za njihov smještaj u autobusu.

Također, ističemo da je Centrotrans kupovinom ovih autobusa ispunio i stroge sigurnosne standarde. Pored uobičajene sigurnosne opreme, ovi autobusi posjeduju i senzore za upozorenje nailaska na prepreku, sistem za upozoravanje prilikom prelaska pune linije, odnosno ulaska u drugu traku, poseban protiv požarni sistem, te sistem za održavanje koncentracije vozača.

Pored investicije u kupovinu tri VDL autobusa, Centrotrans je u periodu od jula 2016. do jula 2017. godine izvršio kupovinu 10 novih autobusa, uložena su sredstva u savremenu opremu za održavanje autobusa, te kupovinu zemljišta, za što je ukupno investirano 7,2 miliona KM” istakao je generalni direktor Centrotransa, Safudin Čengić na promociji koja je održana u utorak, 15.08.2017. godine.

Dodatna prednost za putnike je i utičnica od 220V kao i USB priključak za svako sjedište, što je posebno traženo na međunarodnim linijama.

Autobuse je isporučila firma Sejari d.o.o. kao zastupnik proizvođača VDL autobusa i isti će biti angažovani na međunarodnim linijama.

“Danas imamo čast i zadovoljstvo da vam predstavimo prve nove VDL autobuse u Bosni i Hercegovini. Radi se o modelu Futura FHD2, koji predstavlja posljednju riječ tehnike, dizajna i estetike. Ova vozila svom vlasniku donose niske troškove poslovanja, nisku potrošnju goriva, moderne sigurnosne sisteme, visok putnički kapacitet i dinamičan dizajn. Istovremeno, ova vozila su garant putnicima da će, bez obzira na daljinu i vrstu puta, maksimalno uživati u svim prednostima koje autobusi Futura FHD2 donose, a neke od njih su udobna sjedišta, odličan razmak između sjedišta, kvalitetan audio/video sistem, te veoma efikasan klima uređaj”, izjavio je Hasan Sarajlija, direktor kompanije Sejari d.o.o. .

Ukratko rečeno – VDL Futura FHD2 je autobus koji je ekonomičan, isplativ, svestran i praktičan.

VDL Futura je tu, mi volimo reći: „BUDUĆNOST JE OVDJE“

Cilj kupovine novih autobusa je moderan i kvalitetan vozni park koji može zadovoljiti potrebe naših korisnika.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here