Stubovi našeg poslovanja su kvalitet, sigurnost i pouzdanost

Aktivnosti kompanije Hrana produkt usmjerene su na ulaganja u kvalitet, proizvodne i skladišne kapacitete te znanje, a rezultat tih nastojanja su dvije fabrike stočne hrane u Salašu Noćajskom i Sremskoj Mitrovici

798
Goran Stanković, direktor kompanije Hrana produkt

Hrana produkt  je fabrika stočne hrane sa sjedištem u Salašu Noćajskom u Srbiji, koja posluje od 1992. godine. Osnovna djelatnost je proizvodnja gotove hrane za životinje. Po čemu se ovo preduzeće ističe, šta su im prioriteti i kakva očekivanja, razgovarali smo sa direktorom Goranom Stankovićem.

BM: Kompanija Hrana produkt egzistira već 25 godina i za to vrijeme etablirala se među vodeće proizvođače stočne hrane u regionu…

STANKOVIĆ: Od osnivanja, pa do danas, aktivnosti preduzeća su usmjerene na ulaganja u kvalitet, proizvodne i skladišne kapacitete te znanje. Rezultat tih nastojanja su dvije fabrike stočne hrane, Hrana produkt u Salašu Noćajskom i Provamin u Sremskoj Mitrovici. Želimo farmerima i privatnim gazdinstvima pomoći u realizaciji što boljih rezultata. Brend koji svoju vrijednost temelji na visokim standardima kvaliteta, ima obavezu da svoj ugled neprestano opravdava i potvrđuje.

BM: Koliko su vam kupci lojalni?

STANKOVIĆ: Veoma, i to je ono što nas raduje. Odgovarajući na sve izraženije zahtjeve tržišta za kvalitetnijom i bezbjednijom stočnom hranom, mi u Hrana produkt smo odlučili uspostaviti svoju «politiku kvaliteta». Na taj način, izgradili smo stubove poslovanja, a oni su kvalitet, sigurnost i pouzdanost. Ispunjenjem tih ciljeva, na najbolji način udovoljavamo potrebama širokog spektra kupaca, kako u oblasti intenzivne proizvodnje primijenjene na velikim farmama, tako i poluintenzivne stočarske proizvodnje, u seoskim i prigradskim domaćinstvima.

BM: Imate velike proizvodne kapacitete. Opišite nam odvijanje proizvodnog procesa?

STANKOVIĆ: Proizvodni proces u fabrikama je automatizovan, kapaciteta 20 t/sat. Potpune smješe proizvode se u brašnastom i peletiranom obliku na instaliranoj opremi za peletiranje kapaciteta 20 t/s. Proizvodimo i dodatke stočnoj hrani, koji doprinose boljim proizvodnim rezultatima u porastu i tovu. Četiri linije za proizvodnju punomasnog sojinog griza, pogače od soje i sojinog ulja godišnje prerade 18.000 tona sojinog zrna.

Ukupan kapacitet silosa fabrike je 26.000 tona. Sirovine se skladište i čuvaju u skladu sa važećim pravilnicima i standardima, tako da su bezbjedne za upotrebu u proizvodnji. U laboratoriji se vrše analize sirovina i provjerava njihov kvalitet prije uključivanja u proces proizvodnje. Kvalitetne sirovine kontrolisanog porijekla, optimalizacija i automatizacija za rezultat imaju i visok kvalitet proizvoda.

BM: Dobitnici ste brojnih priznanja za svoj rad. Na koje ste najponosniji i koliko su kupci iz BiH zadovoljni vašim proizvodima?

STANKOVIĆ: Među velikim brojem priznanja izdvojio bih nagradu Klub ROSS 400 za postignute rezultate na farmi za tov brojlera. U ovo društvo primaju se proizvođači koji ostvare Evropski proizvodni indeks (EPEF) više od 400 u brojlerskom turnusu sa brojlerima ROSS. Nagrada se odnosi na mali procenat uginuća, izuzetno dobru konverziju i mali broj dana tova.

Što se tiče kupaca iz BiH imamo nekoliko klijenata koji su veoma zadovoljni našim proizvodima i uslugom. Kada su u pitanju najprodavaniji proizvodi ubjedljivo najviše se prodaje potpuna smješa za krave GKM 20 posto. Ističu su i potpune smješe za junad, GJ 1,14 posto i GJ 2,12 posto, a od smješa za svinje najviše se prodavala potpuna smješa ST 1,16 posto.

BM: Koliko ste upoznati sa prilikama u bh. stočarstvu?

STANKOVIĆ: Stočarstvo u Bosni i Hercegovini je veoma značajna grana privrede, ali se suočava s problemima svojstvenim čitavom regionu. Rascjepkanost posjeda, neuređene površine i niski poticaju razlog su zašto stočarstvo kaska. Na govedarstvu, ovčarstvu i kozarstvu moguće je zasnivati prosperitet jedne države, budući da stočarstvo u ukupnom prihodu svake zemlje u proizvodnji hrane učestvuje sa 65 procenata. Hrana produkt punim kapacitetima stoji na usluzi farmerima, kako bi im olakšali rad u pogledu zdrave i bezbjedne ishrane.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here