Saradnja akademske i poslovne zajednice svaki dan sve jača

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i ASA Prevent grupacija najavljuju zajedničke projekte

3596

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu potpisao je Sporazum o saradnji sa ASA Prevent grupacijom kao najvećim poslovnim sistemom u Bosni i Hercegovini. Ovime je ozvaničen početak saradnje na različitim nivoima i kroz različite aktivnosti.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, kao dio zajednice od 5 posto najboljih fakulteta i poslovnih škola u svijetu, ostvarivanjem partnerskih odnosa sa poslovnom zajednicom implementira ustaljenu svjetsku praksu, te pravi dodatni korak ka jačanju odnosa između akademske zajednice i realnog sektora.

Ovakav način saradnje je posebno važan za studente Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, jer kao rezultat potpisanog Memoranduma o poslovnoj saradnji studenti dobijaju priliku za obavljanje stručne prakse, pripravničkog staža i sticanje radnog iskustva u ASA Prevent grupaciji koja posluje na 15 lokacija u cijeloj BiH i zapošljava 7000 uposlenika.

Također, planirana su i gostujuća predavanja, tematske prezentacije, učestvovanje u projektima studije slučaja, te posjete grupaciji a sve u cilju sticanja praktičnih znanja i iskustava.

„Potpisivanje sporazuma s ASA Prevent grupacijom, jednim od najvećih poslovnih sistema u BiH, za nas predstavlja nove mogućnosti za uspostavljanje i širenje saradnje sa realnim sektorom u cilju praktične edukacije studenata. Fakultet će svojim studentima obezbijediti mjesto za sticanje teoretskog znanja, a ASA Prevent grupacija, mogućnost za prenošenje novih praktičnih spoznaja i izazova u poslovanju akademske zajednice“, istakao je dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Kemal Kozarić.

„ASA Prevent grupacija, ovim sporazumom još jednom je potvrdila opredjeljenost za podršku mladima i obrazovanju, a jedan od načina za to je upravo saradnja sa prestižnim visokoškolskim ustanovama kakav je Ekonomski fakultet u Sarajevu. Zajedničkim radom postižemo sinergetske efekte: primjene teorijskih znanja u praksi i praktičnih znanja u empirijskim istraživanjima i edukaciji. Dodatno, priključivanjem Poslovnom savjetu nastojat ćemo doprinijeti osnaživanju poslovne zajednice naše države“, izjavio je generalni direktor ASA Holdinga, Eldin Hadžiselimović.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here