Todorić ne odstupa ostaje u NO Konzuma – prolongira se restrukturiranje

"Ivica Todorić i dalje je u Nadzornom odboru Konzuma jer je jedan od dioničara, predstavnik Agram Grupe - glasao protiv njegovog opoziva", izjavio je nakon skupštine Konzuma d.d. izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak.

505
Foto: Želko Lukunic/Pixell

Agram Grupa u je vlasništvu Dubravka Grgića i drži preko 25 posto dionica Konzuma. Ramljak je rekao kako sad mora vidjeti šta i kako dalje s reustrukturiranjem kompanije.

Naglasio je kako je Agram grupa došla u posjed dionica Konzuma temeljem ‘famoznih repo ugovora’. Na pitanje znači li to da Todorić i dalje vuče konce u Konzumu Ramljak je rekao: ‘Procijenite sami’. Najavio je kako će novi Nadzorni odbor biti sazvan za 15-ak dana te da se “stvari prolongiraju”. “Predlagali smo ostavku članova Nadzornog odbora na čelu s Todorićem, nažalost Todorić nije podnio sam ostavku za razliku od ostalih članova. Očekivali smo da će predstavnici dioničara glasati za opoziv, ali Agram grupacija je glasala protiv opoziva Todorića. Nakon toga nismo bili u mogućnost sazvati novi Nadzorni odbor i promijeniti upravu. Mislim da je i vama i javnosti jasno što se događa u pozadini i ko koga tu brani”, rekao je Ramljak.
Ivan Krivičić, predsjednik uprave Agram Investa izjavio je novinarima kako nema komentara na dešavanja na današnjoj skupštini dioničara Konzuma.

Ostanak Ivice Todorića na čelu Nadzornog odbora Konzuma prokomentirala je potpredsjednica Vlade Martina Dalić. “Ja njegov današnji potez vidim kao nastavak iracionalnog ponašanja u kojem se je u velikoj mjeri sam izgubio u svojim kombinacijama”, kazala je Dalić.

IZVORhrt.hr
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here