Na prostoru bivše kasarne u Visokom uskoro ViLand Resort

ViLand Resort će biti samo jedan od projekata koji grupacija ViLand ima namjeru razvijati u sektoru turizma

1102

Projektni tim ViLand Resorta 26.05.2017. godine predao je pismo namjere i projektnu dokumentaciju u Općinu Visoko za prvi Full of Life resort koji bi se gradio na prostoru bivše kasarne u Visokom, u neposrednoj blizini najužeg centra, te samo 3 km udaljen od isključenja sa koridora Vc.

U proteklih deset mjeseci tim stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, vođen krilaticom ViLand Resort – Full of Life (ViLand Resort – pun života), koncipirao je izgledom i sadržajem jedinstven projekat privlačan kako za domaće, tako i za strane turiste. Samim tim, ovaj projekat značajno bi unaprijedio turističku ponudu Bosne i Hercegovine, ali i predstavljao zamajac razvoja turizma Visokog i regiona.

Osluškujući potrebe lokalnog stanovništva, kao i zahtjeve stranih turista na površini od cca 9ha kreirali su niz modernih i kompatibilnih sadržaja koji pružaju mogućnost razvoja izletničkog, vikend i boravišnog turizma: glamping zona sa luksuznim šatorima i drvenim kućicama oko bio-jezera i u krošnjama stabala; hotel i spa centar sa unutrašnjim zelenim vrtovima i centrom za zdravlje; scouting zona sa šatorima, bio-jezerom i skakaonicom; kamping zona; piknik zona; adrenalinski park sa zip lineom; up&down biciklistička staza za djecu; fudbalski i multisport tereni sa pratećim sadržajima; street workout i fitness na otvorenom; stijene za penjanje; unutrašnja i vanjska dječija igrališta; unutrašnji i vanjski multifunkcionalni prostori za organizaciju društvenih, kulturnih i sportskih događaja (koncerti, izložbe, team building, predavanja, prezentacije, vjenčanja, laser tag, silent disco, kuglanje, badminton, squash i sl.); tržnica na otvorenom; zatvorena tržnica sa food courtom; mnoštvo ugostiteljskih i shopping objekata.

Za implementaciju ovog projekta, kao i za samo funkcionisanje neophodna je sinergija i dugoročna saradnja ViLand tima, lokalne zajednice i malih poduzetnika što će, rezultirati zaokruženim i jedinstvenim turističkim proizvodom.

Prepoznajući značaj razvoja turizma i kvalitetne turističke ponude, te imajući u vidu turistički potencijal Bosne i Hercegovine, ViLand Resort će biti samo jedan od projekata koji grupacija ViLand ima namjeru razvijati u sektoru turizma.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here