Svečano otvorena nova Autobuska stanica u Fojnici

Novu autobusku stanicu čine stanična zgrada, autobuski prostor sa pet perona i pješački plato

2052

Generalni direktor kompanije Centrotrans Eurolines i načelnik općine Fojnica, danas su presijecanjem vrpce, svečano otvorili novu autobusku stanicu u Fojnici. Izgradnja autobuske stanice predstavlja jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u općini Fojnica, kao i jednu od najvažnijih investicija kompanije Centrotrans Eurolines u protekloj godini.

Poslovna politika Centrotrans Eurolinesa, kao društveno odgovorne kompanije, je investiranje u društvene zajednice u kojima posluje. Izgradnja moderne autobuske stanice doprinijet će kvalitetnijem životu građana Fojnice, te bolju povezanost sa drugim dijelovima BiH.

Svečanosti otvaranja autobuske stanice prisustvovali su ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK-a, Salkan Merdžanić, načelnik općine Fojnica, Sabahudin Klisura, predsjednik Nadzornog odbora Centrotrans Eurolinesa Muhamed Šaćiragić i generalni direktor Centrotrans Eurolinesa, Safudin Čengić.

„Ovom prilikom, svim građanima općine Fojnica, privrednim kolektivima, obrazovnim institucijama, sportskim i kulturnim organizacijama, te općinskim strukturama na čelu sa načelnikom Klisurom, želimo iskazati zahvalnost Centrotransa i njegovih uposlenika na ukazanom povjerenju. Činimo sve u interesu građana općine Fojnice da ukazano povjerenje opravdamo kvalitetnim uslugama i prijevozom. Sigurni smo da će novoizgrađena autobuska stanica tu kvalitetu podići na još veći nivo“istakao je generalni direktor kompanije Centrotrans Eurolines, Safudin Čengić.

Načelnik općine Fojnica, Sabahudin Klisura ovom prilikom rekao je: „Dugo se čekalo da se napokon putnicima, gostima koji dolaze u naš grad, ali prvenstveno građanima Fojnice, na upotrebu preda ovaj zaista značajan objekat. Ovom prilikom se zahvaljujem kompaniji Centrotrans Eurolines koja je prepoznala značaj izgradnje autobuske stanice za Fojnicu, te u zaista kratkom roku realizovala ovaj projekat“.

Novu autobusku stanicu čine stanična zgrada, autobuski prostor sa pet perona i pješački plato koji će u potpunosti zadovoljiti sve potrebe putnika i omogućiti bržu i bolju organizaciju prijevoza. U neposrednoj blizini autobuske stanice bit će izgrađena i savremena stambeno poslovna zgrada sa 78 stanova i 6 poslovnih prostora, kao i parking za putnička vozila.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here