Sedam prirodnih ljepota Italije koje morate istražiti

Najviši aktivni vulkan u Evropi, ujedno je i jedan od najljepših. U pogledu na njega možete uživati iz Catanije, grada koji je nekada bio značajni kulturni centar

2867

Italija je jedna od najljepših zemalja Evrope, koja ima jako puno prirodnih ljepota. Uglavnom kada se piše o Italiji, piše se o njenim gradovima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, no međutim ovoga puta predstavljamo prirodne ljepote Italije – zemlje koja u narodu nosi ime Čizma.

Fjord Furore

Kako bi vidjeli fjordove ne trebate ići skroz do Norveške, dovoljno je otići do Italije. Iako neuobičajen za ovu zemlju, unutar fjorda kriju se čarobna plaža i stare ribarske kuće. Uopšte ne treba napomenuti kako je u ovom ambijentu sjajno jesti, pa uđite u neki od lokalnih restorana i uživajte.

Dolina Toskane

Po mnogima možda najdraži dio Italije, čarobna Toskana u kojoj se nalaze čudesni gradovi poput Firence i Siene, nudi i prirodne ljepote. Stare vile koje se nalaze na vrhovima brežuljaka, a ispod njih prostranstva vinograda san su svakog hedoniste, a u mnogima od njih možete provesti i odmor.

Terme Saturn

Ne, ove terme nisu izgrađene, već su prirodne, a svrhu ispunjavaju još od antičkih vremena. Legenda kaže da su terme nastale nakon što je ljuti Jupiter gromom promašio Saturna. Temperatura vode je oko 38 stepeni i bogata je zdravim mineralima.

Sardinija

Sardinija je drugi najveći otok Mediterana, a priroda nudi sve moguće aktivnosti: Jahanje, jedrenje, čak i skijanje u zimi. Kuhinja? Toliko fina da nam već cure sline.

Jezero Garda

Mlađima najpoznatije po ogromnom zabavnom parku koji se nalazi na jezeru, Gardalandu. Radi se o najvećem italijanskom jezeru, u blizini kojeg su smješteni Verona, Venecija, Milano… Sela i historijski gradovi uzduž jezera ponudit će vam hotele, staru arhitekturu, a oni željni akcije mogu uživati u svim morskim aktivnostima.

Capri

Ovaj otok u Tirenskom moru, kojeg krase brojne plaže i kuće bogataša, pravi je dragulj. More je toplo i kristalno čisto, a Capri se najčešće dođe obići na jedan dan s kopna. Luksuzne vile su svugdje uokolo, pa se nemojte čuditi ukoliko sretnete holivudsku zvijezdu s A liste.

Etna

Najviši aktivni vulkan u Evropi, ujedno je i jedan od najljepših. U pogledu na njega možete uživati iz Catanije, grada koji je jednom bio značajni kulturni centar. Kad ste već tamo, recimo da za obilazak Etne postoje i turističke ture.

IZVORPunkufer.hr
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here