KOMPANIJA Philip Morris BH među NAJPOŽELJNIJIm POSLODAVACima U BIH

Kompanija Philip Morris BH izabrana je za najpoželjnijeg poslodavca u sektoru FMCG.

529

Kompanija Philip Morris BH izabrana je, glasovima građana BiH, za najpoželjnijieg poslodavaca kada je u pitanju FMCG industrija u Bosni i Hercegovini. U tromjesečnom istraživanju koje je sproveo portal Posao.ba, a koje je obuhvatilo gotovo 19.000 osoba, ocjenjivan je rad preko 400 kompanija.

Kriterijum na osnovu kog je ovaj ugledni portal uvrstio kompaniju Philip Morris BH na listu najpoželjnijih poslodavaca je lična percepcija ispitanika o tome koliko je određena kompanija ulagala u upravljanje ljudskim potencijalima, odnos prema uposlenicima, kao i imidž kompanije u javnosti.

„Philip Morris u Bosni i Hercegovini nudi šanse za razvoj karijere i omogućava svojim zaposlenima da razvijaju vještine u otvorenom i raznovrsnom okruženju, kao i da se dodatno usavršavaju u onome u čemu su najbolji. Zato sam ponosan što smo dobili ovo priznanje kao dokaz kvalitetnog  radnog okruženje koje smo uspjeli da kreiramo na lokalnom nivou, a koje je potpuno uporedivo sa uslovima rada u filijalama Philip Morris-a na mnogo razvijenijim evropskim i svjetskim tržištima’’, izjavio je Aber Babić, menadžer finanisja kompanije Philip Morris BH.

Ovo priznanje samo je jedan od pokazatelja da velike međunarodne kompanije poput Philip Morrisa u našu zemlju donose visoke standarde i dobre prakse koje značajno unapređuju poslovnu klimu na našem tržištu.

Kompanija Philip Morris BH posluje u sklopu grupacije Philip Morris International, najveće duhanske kompanije na svijetu. Trenutno posluje u 180 zamalja osiguravajući posao za preko 80.000 osoba.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here